Siber güvenlik sektörünün sayılı firmalarından Bitdefender, Veeam, Veri Kurtarma Hizmetleri ve WatchGuard iş birliğiyle, 10 farklı şehirde düzenlenen Secure Day etkinliğinin sonuncusu 13 Aralık’ta Gaziantep’te yapıldı.

Gaziantep DoubleTree by Hilton otelde yapılan etkinlik kapsamında siber güvenliğin firmalar için önemi konuşuldu.

Gaziantep’teki birçok kurum temsilcisinin yanı sıra IT yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte ayrıca, teknolojideki en yeni trendler ile firmalardaki bilgi güvenliğine yönelik tehditler de masaya yatırıldı. 

ETKİNLİĞE, SİBER SALDIRI KONUSUNDA UZMAN İSİMLER KATILDI

Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu 2017 ve 2018 yılındaki saldırılar ve trendlere değinirken, Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, siber saldırı ve fiziksel felaketler karşısında firmalara sundukları çözüm önerilerini paylaştı.

WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Satış Mühendisi Alper Onarangil’in katılımcılara uç birimde siber saldırılar karşısında defansif stratejinin önemini anlattığı etkinlikte, Veeam Türkiye’nin Satış Öncesi Yöneticisi Murat Açıncı ise saldırıların ardından oluşması muhtemel veri kayıpları ile iş sürekliliğinden bahsetti.

İlhan & Duman Avukatlık Ortaklığı’ndan Av. Hatice Name Parlak, Nisan’da yürürlüğe alınan Kişisel Verilerin Korunması (KVK) Kanunu çerçevesinde firmaların bilmesi gereken çalışmalar ile ilgili ipuçları verirken, Bilişim Suçları Uzmanı İsa Altun da Türkiye’de gerçekleşen siber saldırı olaylarını aktararak zararın firmalarca önemsenmesine vurgu yaptı.

“İLERİ SEVİYE GÜVENLİK SİSTEMLERİNE YATIRIM ŞART”

Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, yaptığı konuşmada, hard disk veri kaybının günümüzde sıklıkla görülen veri kaybı olduğunun altını çizerek, “Firmalar eğer veri kaybına uğramak istemiyorlarsa, ileri seviyede güvenlik sistemlerine yatırım yapmaları gerekiyor.” dedi. 

Yedeklemenin bulut teknolojisine doğru evrilmesine rağmen 10 yıl kadar daha hard disklere ihtiyaç duyulacağının öngörüldüğünü kaydeden Günal, veri kurtarma hizmetine yönelik yanılgıların olduğunu, verileri sistematik olarak yedeklemenin profesyonel firmalar için alışkanlık haline gelmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Fidye saldırıları ve veri hırsızlığının itibar ve para kaybına neden olduğunu kaydeden WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Satış Mühendisi Alper Onarangil, bu tür saldırıların ancak nitelikli personel ve doğru ürün konumlandırılması ile önlenebileceğini sözlerine ekledi.