Schneider Electric bugün EcoStruxure mimarisiyle lider bir cam üreticisi olan Guardian Glass’ın güç güvenilirliği ve verimliliğini geliştirmesine olanak sağladığını duyurdu. EcoStruxure, Schneider Electric'e ait açık, birlikte çalışabilir, IoT özellikli bir sistem mimarisi ve platformudur.

GUARDİAN GLASS VE SCHNEİDER İLİŞKİLERİNİ GENİŞLETİYOR 

Guardian Glass her gün, gece ve gündüz yaklaşık 700 ton cam çekmek için 2,800ºF sıcaklıkta çalışan bir fırın içeren, Dewitt, Iowa’daki 750.000 footkarelik bir tesis işletiyor. Söz konusu fırın tesisin çalışması açısından kritik öneme sahip ve herhangi bir iş kesintinin yıkıcı sonuçları söz konusu olabiliyor. Schneider Electric’in rakiplerinin güç ve kapasitör bank arızası da dahil olmak üzere, hayal kırıklığı yaşatan ve maliyetli sonuçlarıyla karşılaşan Guardian Glass, yardım için Schneider Electric’e başvurdu ve VarSet™ kapasitör banklarını kurdu. Guardian Glass, kurulum sonrasında hemen önemli sonuçlar elde etti. Güç faktörü %97’ye çıkarak dağıtım şirketi faturasında aylık %4 krediye hak kazandı ve böylelikle iki yıllık bir geri ödeme yoluna girdi.

Guardian Glass Kıdemli Kontrol Mühendisi Mike Flesch şöyle konuştu: “Optimum düzeyde, yani 365 gün, 7 gün, 24 saat çalışmaya devam edebilmek için güvenilir ekipmanlara ihtiyacımız var. Schneider Electric EcoStruxure çözümleriyle dijital dönüşümümüz, güç, güvenilirlik ve güç faktörü hakkında daha büyük içgörü kazanmamıza olanak verdi.”