İSTANBUL (AA) - Dünyanın ileri gelen savunma sanayisi etkinliklerinden  olan 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF'19) bitti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı olan İsmail Demir, geçekleştirilen basın toplantısında IDEF'19 etkinliğinin son derece yoğun bir katılımla yapıldığını vurgulayarak; 60'ı aşkın ülke ile bini aşkın firmanın katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda katılımcılar arasında yerli-yabancı dağılımının neredeyse eşit seviyede olduğunu belirtti.

Fuara, 71 ülkeden 153 heyetin katıldığını ve başkanlık seviyesinde ise 49 üst düzey resmi heyet ile ikili iş birliği görüşmesi gerçekleştirildiğini dile getiren Demir;iyi niyet anlaşması, mutabakat metni, iş birliği anlaşması şeklinde toplamda 75 imza töreni gerçekleştiğini söyledi.

ihracat bakımından Türk savunma sanayi şirketi FNSS ile Endonezya PT Pindad firmaları arasında Orta Ağırlıkta Tank Seri Üretim sözleşmesi, ASELSAN ile Ukrayna STE arasında SKIFT Anti-Tank Füze sistemi için termal kamera tedarik sözleşmesi, ASELSAN ile STE arasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme ihtiyacına yönelik yazılım tabanlı askeri telsiz tedarik sözleşmesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Gine Cumhuriyeti arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması imzalandığını söyleyen Demir, organizasyonun Türkiye'de savunma sanayisinin vitrinin oluşturduğunu vurguladı.