ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - HAVELSAN, iş mükemmelliği ile mükemmel kuruluşların bulundurması gereken kriterlerde geldiği seviyeyle Türk savunma sanayisinde, "5 yıldızlı" ilk firma olma başarısını gösterdi..

Türkiye Kalite Derneğinin (KalDer), European Foundation for Quality Management (EFQM) Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Mükemmellik Modeli doğrultusunda yapmış olduğu değerlendirme neticesinde HAVELSAN, "Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi" sahibi oldu. HAVELSAN'ın ödülü, 28'inci Kalite Kongresi'nin ikinci gününde gerçekleştirilen bir törenle Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Şenol'a takdim edildi.

EFQM'nin ulusal iş birliği ortağı olan KalDer, HAVELSAN'ı, iş mükemmelliği ve mükemmel kuruluşlar için sahip olunması gereken tüm unsurları içeren "liderlik, strateji, çalışanlar, iş birlikleri-kaynaklar, süreçler-ürünler-hizmetler, çalışanlarla ilgili sonuçlar, müşterilerle ilgili sonuçlar, toplumla ilgili sonuçlar ve iş sonuçları" olmak üzere Mükemmellik Modeli'nin 9 farklı kriteri üzerinden değerlendirdi.

HAVELSAN Genel Müdürü  olan Ahmet Hamdi Atalay, AA muhabirine, Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi'nin, mükemmellik yolculuğundaki kararlılıklarının göstergesi olduğunun altını çizerek, "2016 yılında Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Belgesi'ni almıştık. KalDer, bize iyileştirmeye açık alanları sundu ve geride kalan sürede bu alanlarda iyileştirme projelerini hayata geçirdik. Sonuçta Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi'ni almaya hak kazandık." şeklinde konuştu.

Savunma sanayisinde çok sayıda  şirketin gerek çalışma hayatında gerekse üretimde kaliteyi ön planda tuttuğunu ve sektörün bu sebepe Türkiye'nin lokomotifi haline geldiğini aktaran Atalay, "Hepsi birbirinden değerli savunma sanayi şirketlerimiz arasında, EFQM Mükemmellik Modeli kriterlerine uyum konusuna odaklanarak 5 yıldızı alan ilk şirket olmak HAVELSAN adına gurur verici." dedi.

KalDer'in bir baş değerlendirici ve 6 yetkinlik değerlendiricisi ile çok sıkı bir değerlendirme yaptığına ve çalışanların görüşlerini de bu sürece dahil ettiğine dikkati çeken Atalay, "Takım ruhuyla toplam kalite yolculuğumuzu destekleyen, kurumsal süreç yönetimi ve sürekli iyileştirme felsefesine bağlılıklarıyla EFQM modelinin özünde yer alan yapısallık ve yaygınlaşmayı sağlayarak, yetkinlik seviyemizdeki ilerleyişe katkı sağlayan tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim." şeklinde konuştu.