Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından organize edilen IDEF’21, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 17-20 Ağustos 2021'de İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde fiziki olarak gerçekleştirilecek.

116 HEYET KATILACAK, GERİ DÖNÜŞLER SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda düzenlenecek fuara yurt içinden ve yurt dışından bin 170’in üzerinde firmanın katılması bekleniyor.

Fuara 116 heyetin katılım sağlayacağı bildirirken, heyetlerde geri dönüşler sürüyor. Şimdiden bu rakama erişilmiş olması fuarın uluslararası iş görüşmeleri açısından verimli geçeceğini gösteriyor. Fuar açılışına kadar sayının daha da artacağı belirtiliyor.

IDEF 2019'da, 71 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan 151 heyet ve 588 heyet üyesi ağırlanmıştı.

TEDARİKTEN SORUMLU MAKAMLARIN EN ÖNEMLİ BULUŞMASI

Fuara bugüne kadar 28 bakanın katılım sağlayacağı bildirilirken, katılacak heyetlerde bakanların yanı sıra Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay Başkan Yardımcısı, Bakan Yardımcısı, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü, Sahil Güvenlik Komutanı ve Müsteşar seviyesinde birçok üst düzey yetkili de iştirak edecek.

Geçmiş fuarlarda olduğu gibi mütekabiliyet esasına dayalı olarak yurt dışı heyet davetleri, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşları, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. İki yılda bir düzenlenen fuara bu yıl, yurt dışı heyetlerin yoğun ilgisinin olduğu dile getirildi. 

Davet edilen heyet sayısının 455’e yükseldiği, davetlere önceki fuarlara kıyasla çok daha erken geri dönüşler alınmaya başlandığı ve fuar açılışına kadar söz konusu sayının artacağı vurgulanıyor.

GÖRÜŞMELER PLATFORMU TİTİZLİKLE HAZIRLANIYOR

İki yıl öncesi fuarda olduğu gibi bu yıl da Katılımcı-Katılımcı, Heyet-Katılımcı, Katılımcı-Türk Tedarik Makamı, Heyet-Türk Tedarik Makamı, Heyet-Heyet Görüşmeleri planlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Görüşmelerin organize edilmesi ve fuar süresi içinde maksimum verimle toplantıların yapılabilmesi için çalışmalar özel bir ekip tarafından titizlikle yürütülüyor.

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından geliştiren IDEF Business Connect programı, sunduğu dijital çözümler ile katılımcı firmalar fiziksel fuara gelemeyen ziyaretçiler ile yeni iş bağlantıları kurabilecek ve yeni ortaklıklar başlatabilecek.

YENİ NESİL HİBRİT FUAR DENEYİMİ YAŞATACAK

Dijital çözümlerle katılımcı firmalar ve ziyaretçiler online iş ağı platformu Business Connect Programı üzerinden sanal ortamda bir araya gelecek, görüşme ayarlayabilecek ve iletişimlerine platform aracılığıyla devam edebilecek. Business Connect Programı kapsamında fuar öncesinde katılımcı firmalar ile mesajlaşabilecek, fuar sırasında ise çevrimiçi ya da yüz yüze görüşme yapılabilecek.

IDEF’21, katılımcılarına dijital uygulamaların etkin bir şekilde kullanıldığı “yeni nesil hibrit fuar” deneyimini de yaşatacak. Tüyap tarafından özgün olarak geliştirilen ve akıllı eşleştirme sistemi ve özel algoritmalar kullanılarak oluşturulan dijital platformlar, savunma sanayii profesyonellerinin yeni iş birlikleri kurmasına katkıda bulunacak.

Güvenli ve verimli bir fuar ortamı için tüm önlemlerin alındığı, Covid-19 tedbirlerinin titiz bir şekilde uygulanacağı ve fuarın düzenleneceği Kongre Merkezinin "TSE Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgesi"ne sahip ilk fuar merkezi olduğu bildirildi. (AA)