Teknopark İstanbul; ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, TEI ve BMC ile girişimcilik faaliyetleri özelinde “Stratejik Çözüm Ortaklığı” iş birliği protokolünü hayata geçiriyor.  

IDEF 2021'DE İMZALANDI

İş birliği protokolü, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, kurumların üst düzey yöneticileri, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu’nun katılımıyla IDEF21’de imzalandı.

DESTEK PROGRAMLARI DÜZENLENECEK

Söz konusu protokolü ile Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'nde iş ortaklığı modeli oluşturulacak. Program kapsamında, stratejik çözüm ortaklarıyla kurumsal iş birliği, açık inovasyon, kurum içi girişimcilik ve girişimcilik faaliyetleriyle birlikte girişimcilere yönelik destek programları düzenlenecek.

İlk etapta 6 kurum arasında imzalanan protokolün; Milli Savunma Bakanlığı şirketlerinin, özel sektör ve farklı vakıfların, uydu ve ortak kuluçkaların yanı sıra teknoparkların katılımıyla kapsamının genişlemesi hedefleniyor.

CUBE INCUBATION ÖNEMLİ DESTEKLER VERECEK

Protokol; çalışmalar neticesinde meydana getirilecek etkin yönetim sistemi, açılacak yetenek havuzu, taraflar arasında yapılacak bilgi ve tecrübe paylaşımı daha etkin hale gelecek.Program çerçevesinde kuluçka hizmetlerinin daha hızlı, etkin ve verimli yönetilmesinin sağlanması ve stratejik çözüm ortakları için de daha güçlü bir rekabet kapasitesine ulaşılması amaçlanıyor.

Protokol kapsamında ayrıca Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation, stratejik çözüm ortakları adına açık inovasyon programının tanıtımının yapılması, girişimci başvuru süreçlerinin yönetilmesi, stratejik çözüm ortaklarının ihtiyaç duyabileceği girişim özelliklerinin belirlenmesi, başvuran girişimlerin değerlendirilip stratejik çözüm ortaklarıyla eşleştirmesinin yapılması, altyapı imkanlarından yararlandırılması, ofis desteği sağlanması, mentorluk hizmeti verilmesi, ürün ve hizmetlerinin satış ve pazarlanması gibi kritik destekler sunacak.

Ek olarak program sürecinde, performans ölçüm ve takibi kapsamında Stratejik Çözüm Ortakları için stratejik öneme sahip sektör ve teknolojilerde tematik çağrılara çıkılarak çağrı bazlı girişimcilik programlarına da destekte bulunulacak.