SASA, Adana'daki kompleksi içinde inşa edilecek ve yıllık 1,5 milyon ton kapasiteli olması beklenen PTA tesisi inşaatına başlanması için resmi anlaşmayı yaptı.
SASA'dan yapılan açıklamaya göre, İspanyol Technicas Reunidas firması ile devam eden görüşmelerde resmi anlaşma sağlandı. Açıklamda, sürecin iki yıl içinde tamamlanmasının beklendiği de belirtildi. 
Adana'daki SASA kompleksi içinde inşa edilecek PTA tesisi yıllık 1,5 milyon ton kapasiteli olacak ve anlaşma ile İspanyol firma tesis için anahtar teslim mühendislik, satın alma ve montaj hizmetleri sağlanacak.

EN YÜKSEK KAPASİTELİ TESİS OLACAK

Yatırım bedeli 935 milyon dolar olan ve kendi enerjisini de kendi üretecek PTA tesisi, dünyadaki tek hatta en yüksek kapasiteye sahip olacakken, aynı zamanda proje, Türkiye'de kurulu en yüksek kapasiteli petrokimya tesisi özelliğini taşıyacak. Yumurtalık'ta planlı petrokimya yatırımının da ilk adımlarından birini Adana merkezde oluşturacak.
SASA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu da bu gelişme ile SASA'nın alanında Çin ve Hindistan dışındaki en büyük üretici olacağını belirtti. (AA)