SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti olan Saraybosna'da gerçekleştirilen 9. Uluslararası Enerji, Maden ve Çevrecilik Fuarı (Energa 2019) törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Skenderija Kültür Merkezi'nde "Geleceği Düşünmek" mottosuyla organize edilen ve 12 farklı ülkeden yaklaşık  200' firmanın yer aldığı fuarın açılışını iseBosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Sarovic gerçekleştirdi.

Açılış törenia sırasında yatığı konuşmada Sarovic, Bosna Hersek'in adımlarını çok yavaş attığını ve bölgede başka  hiçbir ülkenin sahip olmadığı potansiyellerini kullanmayarak hata ettiğine dikkat çekti.

Avrupa Birliği (AB) Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin İnzko ise Bosna Hersek'in geleceğinin parlak olduğunu hatırlatarak, özellikle enerji sektöründe Bosna Hersek'i parlak bir geleceğin beklediğini ve uzmanlara göre Bosna Hersek'in, Hidroelektrik enerjisi potansiyelinin sadece yüzde 35'ini kullanıldığını anımsattı.

İnzko, enerji üretimini güçlendirmenin ise aynı zamanda ülke ekonomisini güçlendirmek anlamına da geldiğinin altını çizdi..

9. Uluslararası Enerji, Maden ve Çevrecilik Fuarı, 13 Haziran Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek.