Türkiye’nin global arenadaki milli temsilcisi LC Waikiki, yurt dışında gerçekleştirdiği ilk yerel e-ticaret operasyonu için SAP’yi tercih etti. LC Waikiki için Türkiye'nin en büyük SAP Hybris Commerce projesini, bir yıldan daha az bir sürede başarıyla kuran ve uygulayan SAP, LC Waikiki’nin istikrarlı, geleceğe yönelik ve yeni yaygınlaştırma projelerine hazır bir platformun ana yüklenicisi oldu. Dünya genelinde benzer büyüklükteki çalışmalar arasında hızı ile ön plana çıkan proje, LC Waikiki’nin teknoloji iş ortağıyla gerçekleştirdiği ilk e-ticaret operasyonu olma özelliğinine sahip. 38 ülkede, 850’den fazla mağazazasıyla hizmetlerini gereçkleştiren LC Waikiki, 2023’te bin 500 mağazaya ulaşmayı, 6 milyar doları yurt dışından olmak üzere toplamda 10 milyar dolar ciro hedefine ulaşmayı planlıyor. Oluşturduğu e-ticaret alt yapısıyla 27 Avrupa Birliği ülkesinde dokuz dilde, beş farklı para biriminde servis ve satış operasyonunu başlatan LC Waikiki, mağazalarının bulunmadığı ülkelerde de piyasayı analiz edebilmeyi, müşterilerine yakın pazarlarda konumlanarak nakliye ücretlerini düşürebilmeyi ve geliştirilmiş e-ticaret sistemiyle müşterilerine ulaşabilmeyi arzuluyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN REHBERİ SAP NEDİR?

SAP Hybris Ürün ve İçerik Yönetimi (SAP Hybris Product Content Managament-PCM) sayesinde ürün ana verisini çok daha sağlıklı yürütebilen LC Waikiki, SAP Hybris Order Sipariş Yönetim Sistemi (SAP Hybris Managament System-OMS) sayesinde ise Romanya’daki lojistik merkezinden tüm operasyonları çok daha rahat bir şekilde yönetebilmeye başladı. LC Waikiki E-Ticaret Direktörü Salih Yılmaz, SAP’nin de sponsorları arasında yer aldığı dünyanın en büyük perakende konferansı olan NRF’de (National Retail Federation) SAP ile iş birliklerini ve Hybris Commerce projelerini katılımcılarla paylaştı. ‘LC Waikiki’nin dijital globalleşme yolculuğu’ başlıklı sunumunda Türkiye’nin moda devi olarak 3 milyar dolar yıllık satış cirosu ile yüzde 25’lik bir gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz “38 ülkede, sayısı 850’den fazla satış mağazamızla hizmet veriyoruz. Uluslararası e-ticaret fonksiyonlarımızın ve yurt dışı satışlarımızın daha da güçlenmesi gerektiği inancıyla çalışmalara başladık. LC Waikiki olarak uluslararası arenadaki büyümemizi hızlandırmak, gelecekte de geçerliliğini koruyacak bir e-ticaret platformu oluşturmak, bölgesel nakliye merkezleri kurarak teslimat süreçlerini iyileştirmek ve omnichannel iş stratejisini geliştirmek üzere SAP Hybris Commerce çözümünü tercih ettik. Geleceğin e-ticaret platformu SAP Hybris Commerce bize yurt dışı satış operasyonumuzda, serviste ve nakliye operasyonumuzu geliştirmemizde çok kanallı bir ticaret platformu sunuyor. Bir yıldan kısa bir sürede SAP Hybris Commerce ile hayata geçirdiğimiz e-ticaret sitesi aracılığıyla artık Avrupa’da 27 ülkede, dokuz dil ve beş farklı para birimiyle hizmet vereceğiz.” dedi.

DJİTALLEŞMEDEN KAÇMAK İMKANSIZ

SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal da LC Waikiki ile başlattıkları güç birliğini şu sözlerle anlattı: “Dijital dönüşüm, hangi sektörde hizmet veriyorsanız verin, büyümenin anahtarı. Günümüzde dijitalleşme kaçınılmaz. Perakende sektörü hem çok dinamik hem yeniliğe açık hem de istihdamın en yoğun olduğu sektör. Bu sektörün olmazsa olmazı ise verimlilik. Bu verimliliği ancak dijitalleşerek gerçekleştirebilirsiniz. Perakende markalarımızın artık ülke sınırları dışına taşması ve global markalar arasında yer alabilmesi için yenilikçi teknolojileri kendi sistemlerine entegre etmeleri çok önemli. E-ticaret de bu anlamda geleceğin perakendeciliğinde önemli bir rol üstleniyor. LC Waikiki uluslararası arenada yerini almak için çok önemli bir adım attı ve SAP’yi seçerek ihtiyaç duyduğu e-ticaret fonksiyonlarına çok kısa bir sürede kavuştu. Hızı ile ön plana çıkan bu proje aynı zamanda, LC Waikiki’nin iş ortaklığı anlamında SAP ile gerçekleştirdiği ilk e-ticaret operasyonu olarak da özel bir yere sahip. LC Waikiki’ye böylesine anlamlı bir iş birliğinde SAP’yi seçtiği için tüm SAP Türkiye ailesi adına teşekkür ediyorum.”   

Dijitalleşen Perakende Sektöründe Uçtan Uca Hizmet: SAP Hybris Commerce

SAP Satış, Pazarlama, Servis ve E-ticaret (SAP Customer Engagement & Commerce) çözüm portföyünde yer alan SAP Hybris E-Ticaret Platformu, B2C (Business to Customer) özelliği ile dijitalleşen perakende sektöründe gereksinim duyulan tüm e-ticaret fonksiyonlarına yanıt vermesiyle farkını ortaya koyuyor. SAP Hybris Commerce çözümü; e-ticaret alt yapısını gerçekleştrimesinin yanı sıra güçlü içerik yönetimine sahip olması, stokların mevcut ERP sistemleri ile entegre olarak izlenebildiği, web ara yüzlerinin tasarlandığı, kanallardan bağımsız olarak uçtan uca hizmet veren bir platform olarak perakende sektörünün dijital dönüşüm seyahatinde en önemli partneri haline geliyor.