Simülatör ve robotik teknoloji firması SANLAB, “Gelecek için Ar-Ge” kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Bilim Festivali’nde yüzlerce öğrenciyi simülasyon teknolojisiyle tanıştırdı.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ALTAY ZİYARET ETTİ

Firmanın ilköğretim ve lise çağındaki çocukların bilim ve teknolojiye ilgilerini artırmak, onları Ar-Ge ve yazılıma yöneltmek için 2013 yılında başlattığı projesi ile bu kez Konya'da öğrencilere simülasyon ve robotik teknolojilerini sundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da ziyaret ettiği şirketin standında öğrenciler; Abilix Krypton Serisi Eğitim Robotları, Forklift Simülatörü, Düşük Akımlı Kaynak Simülatörü ve Sanal Gerçekli Kaynak Simülatörü deneyimleme imkanı buldu.

Projeleriyle birçok bilim şenliği, bilim festivali ve bilim fuarına destek verdiklerini kaydeden SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, "Son olarak bu yıl sekizincisi düzenlenen Konya Bilim Festivali’nde öğrencilerimizi geliştirdiğimiz simülasyon ve robotik teknolojileri ile buluşturmanın sevinci içerisindeyiz. Çocuklarımızın bu tür teknolojileri erken yaşta deneyimlemesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Özellikle bilim ve teknoloji alanında çocuklarımıza “ben de yapabilirim” hissini aşılamaya çalışıyoruz. Öğretmenlerin ise 'benim öğrencilerim de yapabilir' demesi için gayret ediyoruz." diye konuştu.

Kükrek ayrıca, festivalin yürütücüsü olan Konya Bilim Merkezi’nin ve Türkiye’nin en büyüğü olan Konya Bilim Festivali’nin paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

TEKNOLOJİLERİNİ, ÇOCUKLARLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEK

Firma, bilim şenlikleri etkinliklerini desteklemeye devam edecek.

Ayrıca  İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yine çoğunlukla TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştireceği; İstanbul’un Pendik, Adalar ve Tuzla ilçelerindeki, Trabzon merkezdeki ve Sürmene ilçesindeki, Ağrı’daki, Aksaray’daki, Giresun’daki ve Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Bilim Şenliği etkinliklerinde de teknolojilerini çocuklarla buluşturacak.