İSTANBUL (AA) - Sanko Tekstil'in, Ar-Ge çalışmaları ile geliştirdiği inovatif ürünü, pamuklu yıkanabilir yüz maskesi "Maisonette" markası ile piyasaya sunuldu.

Sanko Holding tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, koronavirüs (Kovid-19) salgınında virüsten korunmak amacıyla zorunlu kılınan sosyal mesafe uygulamasının yanı sıra dünya genelinde en önemli koruyucu kabul edilen yüz maskeleri, yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Sanko Tekstil'in  internet sitesi üzerinden "Maisonette" markasıyla piyasaya sunduğu yıkanabilir pamuklu yüz maskesinin satışı başladı.

Sanko Holding bünyesinde faaliyet gösteren "Maisonette" markası ile piyasaya sürülen pamuklu yıkanabilir yüz maskeleri, rahat kullanım ve güvenli koruma sunuyor.

Organik pamuk içeren kumaşının yüzde 98'i pamuk, yüzde 2'si elastan olan ve lateks içermeyen yüz maskeleri, 15 kez yıkamaya kadar dayanıklılığıyla hem tasarruf sağlıyor hem de doğaya zarar vermiyor.

Maisonette pamuklu yıkanabilir yüz maskesi, yeni koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerle Türkiye'de TSE tarafından yapılan denetimler sonucu "TSE Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi" verilen ilk şirket olan Sanko Tekstil İşletmeleri'nde üretiliyor.