Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan MESS Teknoloji Merkezi'nin, Türkiye'nin geleceğinde bir dönüm noktası olacağını belirterek, "Ülkemizin yarınlara açılan kapısı olacak." ifadesini kullandı.

200 milyon TL'nin üstünde yatırımla hayata geçirilen MESS Teknoloji Merkezi, sanayi şirketlerinde verimi yükselterek milli geliri ve istihdamı artıracak. İstanbul Ataşehir'de 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan teknoloji merkezi, bir sanayi şirketinin dijital dönüşümü için gereken bütün hizmetleri tek çatı altında sunacak.
MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, MESS Teknoloji Merkezi'nin Türkiye'nin güçlü yarınları için bir dönüm noktası olacağını belirterek, merkezin Türkiye'yi sanayide dönüşümün lider ülkesi yapacağını aktardı.

YARINLARA AÇILAN KAPI

Akkol, "MESS Teknoloji Merkezi, dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi. Üyelerimizin dijital dönüşüm yolculuğunda yanlarında olacağız. Burası, ülkemizin yarınlara açılan kapısı olacak." ifadelerini kullandı.
MESS olarak, 241 üye ile sanayinin birikimini ve geleceğini temsil ettiklerini belirten Akkol, "Ekonomiye her yıl 30 milyar doların üzerinde katkıda bulunuyoruz. Ülkemizde ihracatın yüzde 37'sini MESS üyeleri gerçekleştiriyor. Üyelerimiz; 200 bini aşkın çalışma arkadaşımızı istihdam ediyor, 1 milyona yakın vatandaşımıza da dolaylı istihdam sağlıyor. MESS Teknoloji Merkezi de ülkemizin geleceğinde bir dönüm noktası olacak. Daha fazla istihdam ve milli gelir için sanayimizin dijital dönüşümünü yönlendirecek. Ülkemizin yarınlara açılan kapısı olacak." ifadelerini kullandı.