Sanayide yaşanan ara eleman sıkıntısını çözüme kavuşturabilmek için yeni adımlar atmayı sürdüren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Coşkunöz Eğitim Vakfı ile teknik eleman yetiştirilmesi, staj olanaklarının genişletilmesi ve ikili iş birliklerinin arttırılması amacıyla iş birliği anlaşması gerçekleştirdi.

VAKIF BÜNYESİNDE UYGULAMALI DERSLER ALACAKLAR

Hazırlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş ve Vakıf Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu imzalarken, törene BUÜ MYO Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, akademisyen ve Vakıf yöneticileri katıldı.

Düzenlenen protokolle BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Coşkunöz Eğitim Vakfı bünyesinde uygulamalı dersler almaya başlayacak.

"SANAYİCİLERİMİZDEN GELECEK İŞ BİRLİKLERİNE AÇIĞIZ"

İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Kılavuz, Türkiye’nin en fazla öğrenci sayısına sahip üniversitesi olduklarını, bünyelerinde bulunan meslek yüksekokullarının niteliğini gün geçtikçe arttırma konusunda çaba harcadıklarını belirtti.

Giriş puanı ve doluluk oranlarında da Türkiye’nin zirvesinde yer aldıklarının altını çizen Prof. Dr. Kılavuz, kaliteli eğitim veren ve kendisini devamlı olarak güncelleyen bir akademik kadroya sahip olduklarını, üniversitenin aranılan ve tercih edilen bir eğitim kurumu olması için çalıştıklarını, yatırımlar yaptıklarını ve projeler ürettiklerini dile getirdi.

İş dünyası ile yakın ilişkiler içerisinde olduklarını, sanayicilerden gelecek her türlü iş birliği ve proje talebine açık olduklarını kaydeden Prof. Dr. Kılavuz, "Sanayicilerimize ve iş insanlarımıza üniversitemizin kapıları sonuna kadar açık. Geride kalan 2,5 yıllık süreç içerisinde de pek çok projeye imza attık. Bugün imzaladığımız protokolün de nitelikli ara eleman yetiştirilmesi hususunda çok kıymetli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bizlere güvenen ve destek veren Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

"ORTAK HAREKET EDERSEK MARKA YARATABİLİRİZ"

İş birliği protokolünün imzalanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş da gençlerin iş hayatlarında daha sağlam tutunabilmeleri için doğru ve kaliteli bir eğitim almaları gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

İşe alınan yeni personelin direkt olarak üretim sürecine katılmasının oldukça kıymetli olduğunu belirten Coşkunöz Aktaş, sanayinin bel kemiği olan nitelikli iş gücünü yetiştiren kurumlar ile Vakıf ve iş dünyası temsilcileri olarak iş birliği içinde olmayı amaçladıklarını, sektörün istediği yetkinlikler ile öğrencileri donatmak ve onları doğrudan üretime kazandırmak istediklerini bildirdi.

Coşkunöz Aktaş, "Artık uluslararası rekabetin gündemde olduğu, Türkiye’nin kendi markasını yaratmasının kaçınılmaz olduğu bir süreçteyiz ve bizim gençlerimiz ile kurumlarımız bunu başarabilecek nitelikte. İş dünyamız ile eğitim kurumlarımız kol kola hareket ederlerse bunu başaracaktır. İmzalayacağımız protokol de bu amaca hizmet edecek. Taraflara hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI