Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ)'nun iş birliğiyle yürütecekleri çalışma kapsamında, Oda üyelerinin istihdam edeceği yeni çalışanlar için 6 ay boyunca yüzde 70 maaş desteği sağlanacak.

2021'DE BAŞLAYACAK, 6 AY SÜRECEK

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO'ya bağlı bulunan Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM)'nin, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu  kalifiye personel yetiştirerek, imalat sanayine ve ihracatın gelişmesine destek olmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Ünverdi, 2021 yılı ile birlikte G. Antep'te yeni bir proje başlatacaklarını ifade ederek, projede GSO üyesi işletmelere istihdam edecekleri çalışanlar için maaş desteği verileceğini söyledi. 

Ünverdi, GIZ ile ortaklaşa yürütecekleri proje ile GSO-MEM'de eğitim gören kursiyerlerin, 2021'in ocak ve şubat ayı itibarıyla, çalışan maaşının işverene maliyetinin yüzde 70'lik kısmının 6 ay boyunca proje ile karşılanacağı bilgisini verdi.

"PANDEMİDE SANAYİCİYE DESTEK VERMEK ŞART"

Kovid-19 pandemi döneminde sanayiciye dstek vermenin önemini vurgulayan Ünverdi, GSO-MEM'de sanayicilerden gelen talepler çerçevesinde mesleki eğitimler sunulacağını, desteğin çalışan ihtiyacının karşılanması ve istihdam oluşturulmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı: "TSE tarafından verilen uluslararası niteliği bulunan, COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi'ne sahip olan GSO-MEM'de sanayicilerden aldığımız talepler neticesinde mesleki eğitimler verilecek. Ambalaj ve paketleme, mekanikçi, örtülü elektrot ve ark kaynakçısı, giyim, elektrikçi gibi farklı alanlarda gerçekleştirilen kurslardan, kursiyer talep eden şirketlerin öncelikle form doldurarak talepte bulunmaları gerekiyor. Kovid-19'un etkisiyle zor bir süreçten geçtiğimiz gerçeğinden hareketle, üyelerimizi destekten faydalanmaya davet ediyorum." (AA)