ANKARA (AA) – Sanayide ara mal veya ham madde olarak kullanılan bazı kimyasalların ithalatı için açılan tarife kontenjanının kullanım ve dağıtım esasları belirlendi.
İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Ticaret Bakanlığının Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğle, Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca Bazı Sanayi Ürünlerinin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında açılan tarife kontenjanlarının ilk dağıtımı sonucunda artakalan kontenjanların dağıtım yöntemiyle kullanım ve başvuru esasları düzenlendi. 

Söz konusu eşyayı üretiminde ham madde veya ara mal olarak kullanan sanayicilerle tarife kontenjanı konusu maddeye ilişkin başvurunun yapıldığı yıl hariç son iki takvim yılındaki ithalat performansı olan geleneksel ithalatçılara artakalan tarife kontenjanlarının dağıtımı, talep toplama yöntemiyle yapılacak.
Buna göre, trikloroetilen, fosforöz asit, sodyum lügnosülfonat sulu çözeltisi, , asetik asit, titanyum oksit ve tungsten trioksit içeren katalizörün, reçine asitleri belirlenen miktarlarda ithalatında gümrük vergisi uygulanmayacak.

40 milyon âdete kadar LED diyotlu baskılı devre kartlarının ithalatında da gümrük vergisi alınmayacak.
15 Şubat 2020'ye kadar tarife kontenjanları geçerli olacak.