ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi (ASO 1. OSB) Başkanıolan  Niyazi Akdaş, sanayicilerin üretime kesintisiz devam edebilmesi amacıyla Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) bedelinin mücbir sebep kapsamında sene sonuna kadar alınmamasını istedi.

Akdaş, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, sanayicilerin enerji maliyetlerinin düşürülmesinin, üretim, istihdam ve sürdürülebilir büyüme açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Üretimde çarklarının yavaşladığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde ülke ekonomisini ayakta tutmak ve istihdam yaratmak için ellerini taşın altına koyarak gayret gösteren sanayicilerin, yüksek elektrik fiyatları karşısında mağduriyet yaşadığını dile getiren Akdaş, "Sanayicimizin üretime kesintisiz devam edebilmesi için enerji fiyatlarında bir düzenlemeye gidilmesinin şart olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Akdaş, YEKDEM bedelinin, salgın nedeniyle üretim kapasitesi azalan sanayiciyi zor durumda bıraktığını aktararak şöyle devam etti.

"Sanayicilerimizin elini güçlendirecek adımlara ihtiyacımız var. Bu adımların başında işletmelerin en büyük gideri olan enerji giderini azaltmak geliyor. Sanayiciler olarak elektrik faturalarına eklenen YEKDEM bedelinin mücbir sebep kapsamında yıl sonuna kadar alınmamasını talep ediyoruz."