ANKARA (AA) – Deneyap Teknoloji Atölyöleri'nde eğitilmek üzere aday öğrenciler için seçme sınavı ilanı, ilginç bir biçimde yapıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi hesabındaki Twitter paylaşımında, Deneyap Teknoloji Atölyöleri'nde öğrenci olabilmek için yapılacak, sınavlar, öğrencilerin müracaat edebileceği sınıf, sınavlara ev sahipliği yapacak şehirler ve son müracaat tarihi ile sınavın yapılacağı tarih bir kod dizisiyle anlatıldı. Böylesine üst düzey bir kurumun resmi hesabından, bu şekilde ilk kez verilen "kod"lu duyuru, sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

Teknoloji meraklılarının ilgisine mazhar olan paylaşımın eş zamanlı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın İnstagram hesabında da kullanıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın resmi hesabıyla, Bakan Varank’ın paylaşımlarındaki kodların deşifresinde sınavlara, 4, 5, 8, ve 9. sınıflarla lise hazırlık sınıfı öğrencileri 10 Şubat'a kadar müracaat edebilecekler. 17 Mart'taki sınavlara Eskişehir, Trabzon, Muğla, Manisa, Konya, İzmir, Adana, Hakkari, Ankara, Erzurum, Antalya, Edirne’de girilebilecek.