Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (Gaziantep OSB) arasında, bölgenin su ihtiyacını karşılayacak "Su İsale Hattı Projesi" için imzalar atıldı.

"55 KİLOMETRE UZAKTAN GETİRECEĞİZ"

Törende, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ile Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, proje için iş birliği protokolünü imzaladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında düzenlenen imza merasimine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin milletvekilleri ve iş insanları katılım sağladı.

Bakan Varank, törende yaptığı konuşmasında, G.Antepli iş insanlarının ihracatta büyük başarı yakaladıklarını ifade etti. Projenin önemine değinen Varank, "Gaziantep OSB'nin su ihtiyacını karşılamak üzere bir imza töreni gerçekleştirdik. İnşallah OSB'miz için 55 kilometreden su getirilecek." şeklinde konuştu.

"SANAYİCİLERİMİZİN EN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARINDAN BİRİ ÇÖZÜLECEK"

Varank, Bakanlık olarak da uygun kredi imkanlarıyla OSB'yi destekleyeceklerini belirterek, proje sonucu sanayicinin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan su probleminin çözüleceğini bildirdi.

Suyun bir damlasını bile israf edilmemesi gereken çok önemli bir konu olduğunun altını çizen Bakan Varank, "Suyu getirirken, atık suları da en iyi biçimde değerlendirebilecek bir sisteme sahip arıtma tesislerini hem OSB'mizle hem de Büyükşehir Belediyemiz ile beraber şehrimize kazandıracağız. Gaziantep hem sanayisiyle hem de yeşil dönüşümüyle tüm Türkiye'ye örnek olacak." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİLDEN "KAAN" AÇIKLAMASI TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİLDEN "KAAN" AÇIKLAMASI

"YAKLAŞIK 50 BİN YENİ İSTİHDAM SAĞLAYACAK"

Bakan Gül ise projenin Gaziantep sanayisi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şehrin üretime, sanayiye, yatırıma ve ihracata çok önemli destekler verdiğine vurgu yaptı.

Gül, sözlerine şöyle devam etti:

"Bakanımız Mustafa Varank da şehrimize bu zamana kadar çok ilgi göstermiştir. Gaziantep OSB, genişlemeyle beraber yeni yatırım alanları oluşturarak 50 bine yakın yeni istihdam sağlayacak. Bu bölge için önemli olan su ihtiyacını Sayın Bakanımızın destekleriyle inşallah karşılamış olacağız. Ben de Gaziantep halkı adına Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum." (AA)