İSTANBUL (AA) - Global piyasalarda gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz kararları öncesinde karışık bir seyir gözlenirken, bugün yurt dışında Avro Bölgesi ve ABD'de açıklanacak verileri, yurt içinde ise sanayi üretimi endeksi takip edilecek.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün başlayıp,  yarın kararları açıklanacak olan faiz toplantısında yetkililerin faiz indirimi mevzusunu tartışması bekleniyorken, bu bağlamda tutanaklarda bulunan ifadeler ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın değerlendirmeleri de ipucu vermesi açısından faydalı olacak.

Perşembe günüyse Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) para politikasında değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Diğer taraftan, piyasalarda jeopolitik risklere yönelik endişeler; ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın, Körfez'deki son gelişmeler üzerine Orta Doğu'ya yaklaşık bin askerin sevkinin gerçekleşeceğini bildirmesiyle gündemdeki yerini korumaya devam edeerken,Haziran sonunda Japonya'da dgerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi'nde, ABD ve Çin'in ticaret konusunda anlaşma sağlayabileceğine ilişkin beklentiler de düşük seviyede tutuluyor.

Söz konusu gelişmelere ek olarak, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings de, ticaret belirsizliğine dikkat çekerek 2020 için küresel büyüme beklentisini yüzde 2,8'den yüzde 2,7'ye düşürdü.