İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı olan Simone Kaslowski, gerçekleşen dijital devrimin inovasyonun doğasını değiştirdiğine dikkat çekerek, yeni çağda inovasyon olgusunun, dijital teknolojiler ve bunlara bağlı olarak meydana gelen yeni iş modelleri üzerinden tanımlandığını söyledi.

Kaslowski, TÜSİAD'ın sanayide dijital dönüşüme destek olmak amacıyla faliyete geçirdiği TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm (SD2) Programı'nın ikinci senesi kapsamında Sabancı Center'da gerçkeleştirilen Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı (STEP) toplantısına katıldı.

Kaslowski, toplantıda yaptığı konuşmada, yaşanan dijital devrimin inovasyonun doğasını değiştirdiğini belirterek, yeni çağda inovasyon olgusunun, dijital teknolojiler ve bunlara bağlı olarak oluşan yeni iş modelleri üzerinden tanımlandığını söyledi.

Kaslowski, İnovasyonun meydana getridiği değeri ölçmek amacıyla alışagelmiş metotların artık önemini yitirdiğini aktardı.

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı'nda duyuru kaydı olan bin 626 şirketin yer aldığını dile getiren İnci, platformda halihazırda bin 244 teknoloji tedarikçisinin kayıtlı olduğunu söyledi. İnci, bu rakamların, Türkiye'de inovasyon kültürünün sahiplenilmesi açından önemli bir gösterge olduğuna dikkat çekti.