Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'ne bağlı olarak Ekim 2016’den beri devam eden "Sanayi Odaklı Projeler" (SOP), ikinci senesini çok sayıda yeni proje ve çeşitli sektörlerdeki sanayi kuruluşlarının iortaklığında yüzde 30 büyüme gerçekleştirerek başarı ile tamamladı. Program, Sabancı Üniversitesi müfredatındaki "Mezuniyet Projesi" dersi kapsamında, katılımcı kurum ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerinin danışmanlığında, 4. sınıf lisans öğrencilerinin gerçekleştirdiği projelerinden meydana geliyor. Sabancı Üniversitesi vebünyesinde güç birliği yapılan kurumlar üzerinde çalıştıkları projeleri beraberce yürütüyorlar. 

PROJE SONUÇLARI PAYLAŞILDI

2018 yılı Sanayi Odaklı Projeler Programı’na otomotiv tasarımı ve yan sanayi, bilişim, elektronik, plastik, kimya, gıda, kişisel & ev temizlik ve bakım ürünleri, dayanıklı tüketim malları gibi farklı sektörlerde faaliyete bulunan kuruluşlar arasında  bulunan Airties, Aksa Motor, Doğuş Bilgi İşlem ve Teknoloji, Evyap, Festo, Ford Otomotiv, Lostar Bilgi Güvenliği, Mutlu Akü, Procter & Gamble, Ravago Petrokimya, Siemens, Unilever, Yongatek katılım sağladı. Toplam 13 katılımcı kuruluşun toplamda 24 projesinde görev alan 78 lisans öğrencisi üniversite- sanayi güç birliği ile birlikte gerçekleştirdikleri proje çıktılarını paylaştı. Sabancı Üniversitesi’nin, üniversite-sanayi güç birliğine farklı bir boyut kattığı Sanayi Odaklı Projeler’in çıktıları Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (SUNUM) 2. kez gerçekleşen Bahar Daveti'nde paylaşıldı. Davette, farklı sektörlerden otuzun üzerinde kurumun yöneticilerinden oluşan seçkin konuklar yer aldı

Davetin açış konuşmalarını Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Sayers ve Sabancı Üniversitesi Mühendislik, Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Atılgan ve Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi, Sanayi Odaklı Projeler kurucusu Prof. Dr. Yusuf Menceloğlu yaptı. Konuşmalardan sonra  proje sahibi firmalara teşekkür plaketi verildi ve ardından tüm konuklar yapılan kokteylde bir araya geldi.