Samsun, coğrafi konumu, güçlü altyapısı, genç iş gücü ve pazarlara kolay ulaşım imkanı ile dikkat çekiyor. Ulaştığı ihracat rakamı ile ilgili açıklama gerçekleştiren Vali Zülkif Dağlı, “Samsun’un coğrafi konumu, büyüyen ekonomisi, genç iş gücü ve güçlü altyapısı bulunuyor. Tüm kurumlarımızla yatırımlar için gerekli tüm desteği sunmaya hazırız” dedi.  

"SAMSUN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK" 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Zülkif Dağlı, 2023 hedefine şimdiden ulaşılmasının Samsun ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Hedefin yakalanmasında emeği bulunan tüm firmaları tebrik eden Dağlı, "Karadeniz Bölgesi'nin en güçlü sanayi ve ticaret merkezi olan Samsun'un gelişmiş altyapısı, yatırım alanları ve kalifiye iş gücü potansiyeli ile bölgenin en önemli yatırım merkezi olmayı sürdüreceğine, ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında büyük pay sahibi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Sahip olduğu limanları, havaalanı, demir ve kara yolu bağlantılarıyla bölgenin dünyaya açılan kapısı konumundaki Samsun'da katma değerli üretim ve ihracat çeşitliliği konularında yoğun çalışmaların devam ettiğini anlatan Dağlı, şöyle devam etti: "Yerli ve yabancı yatırımcılar için cazip olanaklar sunan ilimize yapılan her yatırım üretim, istihdam ve ihracat olanaklarını artırarak ilimizi geleceğin sanayi ve ticaret koşullarına hazırlıyor. Samsun'da faaliyet gösteren 7 organize sanayi bölgesinde (OSB) makine sanayisine yönelik yedek parça, demir çelik, otomotiv yan sanayi, cerrahi el aletleri ve medikal ürünlerin imalatı, mobilya imalatı ile gıda imalatı başta olmak üzere birçok sektörde yerli ve milli üretim durmaksızın devam ediyor. Samsun Valiliği olarak OSB'lerin alt ve üstyapısına gerekli yatırımların yapılması konusunda yoğun çaba sarf ediyoruz." (AA)
 

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM