SAMSUN (AA) - Salih Zeki Murzioğlu, yapmış olduğu yazılı açıklamada, 2017 senesine ait, 462 milyon 769 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, 2018 senesinde ise Samsun’un aynı dönemde yüzde 37 artışla,  634 milyon 148 bin dolarlık ihracat rakamına ulaştığını belirterek. 264 firmadan, 2018 senesinde 281 firmaya yükseldiğini ifade etti.

BÜYÜK ŞEHİR KRİTERİ...

Büyük şehirlerin nüfusla değil, yaptıkları ihracatla anıldığını belirten Salih Zeki Murzioğlu, ayrıca şunları kaydetti: 2018 senesinde 145 ülkeye ihracat yapıldı. İhracat yapan ilk beş ülke Tunus, Almanya, Hollanda, Filipinler ve Rusya. Türkiye ortalamasının üzerinde bir ihracat gerçekleştirdik.

SAMSUN'DA İSTİHDAM

Samsun ile her zaman gurur duyuyoruz. İlimizde atıl durumda beklemekte olan bir tersane alanımız mevcut. Ve TİGEM’in 2 bin 400 dönümlük, tarım dışı arazisi ile birleştirilerek bir organize sanayi yapılabilmesi için çaba sarf etmekteyiz. Sanayide ilerleyip, bir yerlere gelebilmek hedefindeyiz. Hedefimize hep birlikte, el ele vererek ulaşacağız. Çünkü Samsun'un istediğimiz hedefe ulaşması için gücü de potansiyeli de mevcut." dedi.