1973’te Finlandiya’da kurulan ve dünya genelinde birçok üretim ve montaj fabrikası bulunan Salcomp, Türkiye'de cep telefonu fabrikası kurmaya hazırlanıyor
Avcılar Ambarlı Limanı yakınlarında 14 bin metrekarelik kapalı bir alanda cep telefonu fabarikası kurmaya hazırlanan Salcomp, yaklaşık iki bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak. 
İşbirliği anlaşması kapsamında Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan ile Salcomp Avrupa Direktörü David Chang bir araya geldi. 

5 YILLIK YATIRIM PLANI HAZIR

Salcomp'un global cirosunun 4,5 milyar dolar olduğunu söyleyen Chang, Türkiye’nin uzun zamandır radarlarında olan bir ülke olduğunu ve Türkiye ile ilgili 5 yıllık yatırım planlarının hazır olduğunu söyledi. Bu ilk yatırımlarında Kontrolmatik ve Molen Grup ile ilerleyeceklerini belirten Chang, iki büyük ve güçlü kurumun enerjisinin hem bölgeye hem ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.
Kurulacak fabrika ile gerek mavi gerek beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiye istihdam yaratılacağını belirten Chang, ihracat için de ciddi hedeflerinin olduğunu söyledi.