İSTANBUL (AA) - Bağımsız güvenlik kuruluşu olan EuroNCAP, 2019 senesine ait çarpışma testi sonuçlarını duyurdu. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya bulunan fabrikasında üretilen yeni Corolla, EuroNCAP çarpışma testinden 5 yıldız almaya hak kazandı.

Toyota tarafından yapılan açıklamaya göre, geçen ocak ayında Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Sakarya bulunan fabrikasında seri üretimine başlanan yeni nesil Toyota Corolla, 2019 EuroNCAP değerlendirmesinde çarpışma testinin bütün disiplinlerinde başarılı sonuçlara yakalayarak en yüksek derecelendirme olan 5 yıldıza hak kazandı.

Yolcu korumasında yüzde 95, çocuk korumasında yüzde 84, yaya korumasında yüzde 86 ve güvenlik asistanlarında  ise yüzde 77’lik performans sergileyen Yeni Corolla'nın, yeni (Toyota New Global Architecture-TNGA) platformunda üretimi gerçekleştirilen 12. nesli, platform sayesinde yüksek dayanımlı çelik, stratejik olarak doğru noktalara yerleştirilip burulma noktaları meydana getiriyor ve olası bir çarpışma anında ortaya çıkan enerjiyi sönümleyerek kabinden uzaklaştırıyor.

Sakarya’da üretimi gerçekleştirilen yeni Corolla’nın EuroNCAP başarısının kalifiye ve işine kalpten bağlı çalışanlara ve yan sanayilerin yakın iş birliklerine borçlu olduklarını dile getiren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Toshihiko Kudo, çalışanların ve emeği geçen herkesin çabalarının karşılığı olan bu başarının kendilerini motive ettiğini söyledi.