Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan STK Makina fabrikası, 62 personeliyle Ar-Ge, proje, üretim, devreye alma ve satış ile satış sonrası servis hizmeti faaliyetlerini sürdürüyor. Üretim ve ihracat konusuyla ilgili gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren STK Makina Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tecelli, “İhracatta elde ettiğimiz başarıyı yurt içi piyasadaki yayılımız sağladı. Bakanlığın verdiği destekler sayesinde fuarlara katıldık ve yurt dışına açıldık” dedi. 

İHRACAT SERÜVENİMİZ 2013 YILINDAN SONRA YÜKSELDİ 

Tecelli, 2005 yılından sonra firmayı gelen taleplerin artmasıyla ihracata yöneldiklerini dile getirerek, "Özellikle 2013 yılı ve sonrasındaki süreçte çok ciddi seviyede katlanarak devam eden bir ihracat serüvenimiz oldu. Bugüne kadar 71 ülkeye ihracat yapmış durumdayız, bu devam ediyor. Ana yapımız; anahtar teslim süt fabrikaları kurmak. Buna rağmen ülkelerden bize herhangi bir makina veya ekipman talep edildiğinde bunları da sağlıyoruz." diye konuştu. 

“ÜLKE SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tecelli, anahtar teslimi süt fabrikası kurulumda kullanılan 85 ürünün 75'ini imal ettiklerini belirtti ve birçok açıdan sektörde öne çıktıklarının altını çizdi. Özellikle anahtar teslim projelerin imalattan devreye almaya kadar tüm süreçleri kapsadığını belirtti. Tecelli, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Anahtar teslim proje dediğimizde hem imalatının ve montajının yapılmasını hem de devreye alınmasını kast ediyoruz. Bu yönüyle ele alındığı zaman bizim gibi firmaların sayısı sektörde çok fazla değil. Bütün süreçleri kendi bünyemizdeki arkadaşlarımızla yürütüyoruz. Hedefimiz; ihracat yaptığımız ülke sayısının artması. Bu hedefimize ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.