Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya’da gerçekleştirilen ihracat rakamlarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Geçtiğimiz aralık ayında 572 milyon 844 bin dolarlık ihracat performansı gerçekleştiğini belirten Altuğ, bu rakamla aylık en yüksek rakama ulaştıklarını söyledi. 0

BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 21 ARTIŞ  

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ihracat verileri açıklandı. Bu verilerle ilgili değerlendirme yapan Altuğ, “Dış satımda 2019 aralık ayına göre yüzde 21 artış sağlandı. Bir önceki aya göre ise yüzde 26'lık bir yükseliş gösterildi. Sakarya, 2020 yılını 4 milyar 459 milyon dolar değerinde ihracat rakamıyla kapattı. Altuğ, Sakarya'nın, Türkiye'nin yıllık ihracatına yaklaşık yüzde 3'lük katkı sağladı ve 7'nci sırada yer aldı.” dedi. 

OTOMOTİV, MAKİNE AKSAMLARI VE İKLİMLENDİRME BAŞI ÇEKTİ

2020 yılı içerisinde sektörel ihracat performansıyla ilgili değerlendirme yapan Altuğ, başı çeken sektörler arasında otomotiv, demir-demir dışı metaller, makine aksamları ve iklimlendirme olduğunu belirtti. Ülke bazında ise en çok ihracatın Avrupa, Birleşik Krallık, İsrail ve ABD’ye yapıldığını belirtti. Altuğ, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Sakarya'nın geçtiğimiz yıl ihracatını değerlendirdiğimiz zaman Ekvator, Dominik Cumhuriyeti, Gana, Bangladeş ve Hong Kong büyük yükseliş gösterdi. Ülke bazında gerçekleştirdiğimiz ihracatımıza baktığımızda ise Avrupa ülkeleri, Birleşik Krallık, İsrail ve ABD öne çıkan ülkeler arasında yer aldı. "Pandemi öncesindeki dönemden daha yüksek bir performans sergiledik. 2020 gibi sağlık başta olmak üzere ekonomik olarak da sıkıntılı geçen bir yılı rekorla kapatma başarısını gösteren tüm üretici ve ihracatçı firmalarımızı gönülden tebrik ediyorum.” dedi. (AA)