SAHA İstanbul’un, savunma sanayi, havacılık ve uzay sanayisine nitelikli insan kaynağını geliştirmek ve geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla kurduğu SAHA MBA Yönetici Geliştirme Programı, 2020-2021 eğitim dönemini tamamlayarak ikinci mezunlarını verdi.

SAHA Akademi bünyesinde düzenlenen program, çevrim içi ve yüz yüze eğitimleri destekleyecek nitelikte konumlandırıldı. 

95 KİŞİ DİPLOMA ALMAYA HAK KAZANDI

Müfredatı dünyanın en bilinen MBA programlarının içerikleri esas alınarak onlara denk düzey ve kalitede hazırlanan SAHA MBA, iş dünyasıyla temas halinde olan ve konusunda en iyi yerli ve yabancı akademisyenler, profesyonel eğitmenler ve TÜBİTAK TÜSSİDE’nin uzman kadrosu ile başarıyla kurgulanmış bir program olarak öne çıkıyor.

Sektörün lideri firmaların yöneticileri ve üst düzey bürokratlarının katılarak değer kattığı SAHA MBA Programı'nın 2020-2021 döneminde; 5 temada 23 eğitim başlığı altında 228 saatlik ders ve sektör liderlerinin bilgi aktarımı ya da tecrübe paylaşımları şeklinde verilen 24 saatlik ek dersler ile toplamda 252 saatlik eğitim sunuldu.

SAHA İstanbul üye şirketlerinden 83 yöneticinin eğitim aldığı eğitim programında 78 katılımcı diploma alırken, ikinci program mezunlarıyla beraber eğitim alan kişi sayısı 104'e, diploma alan kişi sayısı da 95'e ulaşmış oldu.

"BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Programa ilişkin bilgiler veren ve görüşlerini paylaşan SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin, dünyanın ve Türkiye’nin önemli üniversitelerden öğretim üyelerinin bulunduğu uluslararası kaliteye sahip eğitim kadroları ve müfredatlarıyla bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Katılımcılara uluslararası bir bakış açısı ile rekabet edebilme becerisi kazandıran programlarını İstanbul’da Bilim Üsküdar’da, Ankara’da Teknopark Ankara’da ve Gaziantep Sanayi Odası olmak üzere 3 merkezde gerçekleştirdiklerini ve oldukça yoğun bir katılım aldıklarını belirten Keleş, programlarını; Oxford, Harvard, London Business School, Stanford gibi uluslararası prestijli okullarının aralarında bulunduğu 15 üniversitenin MBA programlarını inceleyerek hazırladıklarını ifade etti.

"5 YILDA DÜNYADAKİ 10 MBA'DEN BİRİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

"5 yılda dünyadaki en iyi 10 MBA’den biri olmayı ve ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkılarımızı, geleceğin yöneticilerini yetiştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz" diyen Keleş, Türkiye’de bir örneği bulunmayan programları ve yetiştirdikleri yöneticilerle kümelenmelerinin başarı hikayelerini gelecekte de devam etmeyi amaçladıklarının altını çizdi.

ÜÇÜNCÜ PROGRAM EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

SAHA MBA bugün rüştünü ispatlamış bir eğitim olarak, hedefi çok fazla katılımcıya eğitim vermek değil, eğitim kalitesini uluslararası standartlara yükselterek, dünya çapında ilk 10 MBA programı arasında yer almak.

SAHA MBA, Eylül 2021'de İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te açılacak üçüncü programı ile sektörün gelişimine katkı sağlamaya devam edecek.