İSTANBUL (AA) - SAHA İstanbul, koronavirüsle mücadele kapsamında gereksinim duyulacak medikal ürünlerinin üretilmesi hususunda imkanlarını seferber etmeye hazır olduğunu açıkladı.

SAHA İstanbul'un yapmış olduğu açıklamada, tüm dünyada hızla yayılmayı sürdüren ve Türkiye'de de görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tespit ve tedavisi için sağlık kuruluşlarında büyük bir özveriyle mücadele edildiği aktarıldı.

Savunma ve havacılık sektöründe dışa bağımlılığın ortadan kalkması amacıyla kurulan Türkiye'nin en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul'un bu seferberlikte görev almak için gerekli çalışmalara başladığının aktarıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Vaka sayısının artmasıyla birlikte teşhis ve tedavi sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına milli sanayimizin yeteneklerini oluşturan tüm makine, ekipman, yazılım ve test altyapısını acil ihtiyaç duyulan medikal cihazların üretimi için koronavirüs ile mücadelede hizmete sunmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. Bu zorlu süreçte devletimizin ve milletimizin yanındayız.

Yaşamakta olduğumuz koronavirüs salgını felaketinin bertaraf edilmesinde, SAHA İstanbul bünyesindeki 472 firmanın üretim ve Ar-Ge yeteneklerini, bu süreçte ihtiyaç duyulacak medikal ürünlerin üretilmesi konusunda seferber etmeye hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla arz ederiz."