GE Sağlık ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Teknokenti (TEKNOPOL İstanbul) merkezli Curea, Türkiye'de yapay zeka tabanlı sağlık yazılımı geliştirme sürecini hızlandırmak amacıyla stratejik iş birliğine imza attı.

ÇÖZÜMLERİN GELİŞTİRİLMESİNİ HIZLANDIRACAK

GE Sağlık ve Curea arasındaki iş birliği, Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından sağlanan büyük ölçekli klinik ve radyoloji verilerinden ve Prof. Dr. Karakaş liderliğindeki araştırma ve geliştirme ekiplerinin yapay zeka konusundaki bilgilerinden yararlanarak bu alanda çözümlerin geliştirilmesini hızlandıracak. 

Ayrıca Türkiye'de bir yapay zeka sağlık ekosisteminin yapılandırılmasına öncülük edecek.

"İSTANBUL'U KÜRESEL BİR MERKEZ HALİNE GETİRECEK"

Prof. Karakaş, söz konusu iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Türk klinik bilim insanları, veri bilimcileri ve yazılım geliştiricileri, GE Sağlık Edison Health Services'in sağladığı gücü kullanarak Türkiye'deki hastalıkların tanı ve tedavisine önemli ölçüde değer katabilecek yapay zekaya dayalı uygulamalar oluşturmak için kapsamlı veri setlerimizden yararlanabilecekler. Bu durum, sağlık hizmetlerinde yapay zeka gelişimi için İstanbul'u küresel bir merkez haline getirme potansiyeline sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda akıllı klinik analiz ve operasyonel yönetim çözümlerini artırma ve bunları dünya genelindeki radyologların ve sağlık uzmanlarının kullanıma sunma becerisine sahip organik bir bağlantı teşkil ediyor." şeklinde konuştu.

"EKOSİSTEM OLUŞTURMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

GE Healthcare Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Türkiye Genel Müdürü Nael Dabbagh ise, şu ifadeleri kullandı:

"Bu heyecan verici iş birliği; Türk girişimcilerine, araştırmacılarına ve radyologlarına kademeli olarak Türkiye ve diğer ülkelerdeki hastalıkların tanı ve tedavi süreçlerini önemli ölçüde geliştirebilecek olan tıbbi görüntülemeye yönelik yapay zeka uygulamaları geliştirme olanağı sunacak. Ayrıca bu iş birliği, Prof. Dr. Karakaş ve ekibinin liderliği ve vizyonu sayesinde Türkiye ve tüm bölge için sağlık hizmetlerinde yapay zeka geliştirmeye yönelik bir ekosistem oluşturma yolunda atılan önemli bir adımdır."