İSTANBUL (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank, Teknopol İstanbul'un kritik teknolojilerde rekabette bulunabilecek nitelikli insan kaynağını yetiştirme önceliğini birebir karşıladığını vurgulayarak, "Burada yapılacak inovatif çalışmalar, sağlık alanında yetkinliklerimizi artırmanın yanı sıra geleceğin teknolojilerini de inşa edecek." şeklinden konuştu.

Türkiye'nin ilk sağlık temelli teknokenti olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti AŞ'nin (Teknopol İstanbul) idari ve kuluçka binasının temeli Pendik'te atıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından Pendik ve Tuzla Belediyeleri, Boğaziçi Üniversitesi ve Vakıf Katılım iş birliğiyle yaklaşık 100 dönümlük bir alanda hfaliyete geçirilen teknokentin temel atma töreninde söz aaln Varank, teknoparkın, biyoteknoloji ve sağlık alanında çalışan firmalar için bölgesel bir üs olmayı planladığını belirtti.

Varank, "Burası sağlık yazılımından yerli ilaç üretimine, geleneksel tıptan medikal tasarıma varıncaya dek farklı alanlarda Ar-Ge yapmak isteyen girişimcilere ev sahipliği yapacak." şeklinde konuştu.

Şehir hastaneleri de dahil olmak üzere sağlık sektörüne yönelik önemli adımlar attıklarını belirten Varank, böylece Türkiye'nin büyük bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Varank, son dönemde gerek dünyada gerekse Türkiye'de yaşanan hadiselerin yerli ve milli teknolojileri geliştirmenin ne kadar hayati olduğunu kendilerine bir kez daha gösterdiğini hatırlatarak, sağlık alanında dışa bağımlılığın hala yüksek olduğunu anlattı.