İngiltere merkezli tedavi arama platformu olan “kiwimedi.com”, bütün dünyaya yayılan ağıyla uluslararası sağlık ve tedavi arama hizmeti sağlayarak bu sorunların çözümü için liderlik görevi üstleniyor. KiwiMedi Türkiye Direktörü olan Metin Şeref, platformun topam 46 ülkede erişime açık olduğunu ve “modern sağlık turizmi” olgusunu benimsediklerini beilrtti.

EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"

SAĞLIĞA ULAŞIMDA SINIRLAR KALKTI

Sağlık turizmi kavramının bu zorlu süreçte dijitalleşmenin de katkısıyla evrildiğine dikkat çeken Metin Şeref, “Uluslararası Tedavi Arama Platformu kiwimedi.com, tedavisini arayan insanlara kılavuz oldu. Ülke halkları dijital dünyada en iyi klinikleri, hastaneleri, doktorları ve diğer sağlık sunucularını listeleyip, karşılaştırıp aramaya başladı. Hasta deneyimlerini, yorumlarını okuyarak bulunduğu ülke sınırları dışında tedavi arama eğilimine girdi.

Dijital dönüşüm ekseninde "modern sağlık turizmi" olgusunu benimseyen projemiz Uluslararası Tedavi Arama Platformu kiwimedi.com dünyada, özellikle Avrupa'da, önemli destinasyonlara sahip en geniş teşhis ve tedavi hizmeti sunan arama platformu olarak tedavisini arayan insanlara kılavuz oldu. Sağlık turizmi sektöründe hizmet veren hastane, klinik, doktor ve diğer sağlık sunucuları ile sağlığını güzelleştirmek ve iyileştirmek isteyen platform kullanıcılarını buluşturdu ve buluşturmaya devam ediyor. İyiyi, güzel olanı aramaya ve gelişmeye devam ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN SAĞLIK SUNUCULARINI DÜNYAYA TANITIYORUZ

Türkiye’deki sağlık sunucularının henüz yeni yeni keşfedildiğini  söyleyen KiwiMedi Türkiye Direktörü Metin Şeref, “Türkiye’nin sağlık sunucuları alt yapısının iyi olduğunu biliyorduk. Bunu dünyaya anlatmak güzel olurdu. Kiwimedi Nisan 2021 yılında Türkiye’ye giriş kararı aldı. Türkiye sağlık sunucuları sistemde çok yok. Amacımız 2022 yılında yeterli sayıya ulaşıp, Türkiye’nin sağlık turizmi sektöründen hakkettiği payı alması... Sektör, dünyada yaklaşık 200 milyar dolarlık bir pazar haline geldi. Türkiye bu sürecin başında ama hemen hemen faaliyet gösterdiğimiz 46 ülkeden de ülkemize ilgi var. En çok İngiltere, İrlanda, Belçika, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Tunus öne çıkıyor diyebiliriz. Türkiye’den kanser ve beyin cerrahi gibi ağır rahatsızlıklar için Almanya çok aranıyor, ABD soruluyor” şeklinde konuştu. 

Türkiye lansmanı için tarih olarak Nisan 2022’yi hedeflediklerini belirten Metin Şeref açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu süreçte Türkiye sağlık sistemini öne çıkacak tedaviler, Türkiye’nin sağlık turizmindeki güçlü yönleri gibi sektörel fizibilite ve raporlama süreç çalışması yapıldı. Ön hazırlıklar yapılıyor. Türkiye’ye giriş kararı aldığımız Nisan 2021 yılından bu yana Türkiye’den sisteme dahil olan 6 sağlık sunucusu var. Bunları pilot çalışma olarak gördük. Sekiz ay gibi bir süreçte 6 bin kişi, çeşitli branş ve tedavilerde Kiwimedi sistemindeki hastanelerimizde aramalar yaptı. Temasa geçti, randevu aldı. En önemli kazançları ise marka değeri oluyor. Dünyanın en iyi hastaneleri ile beraber görünüyorlar. Yeni başladığımız bir sektör için bu çok önemli… Avrupa insanına “Bu tedavi Türkiye’de güvenli bir biçimde yapılabiliyormuş” dedirtebiliyoruz.”