Hamle Teknoloji Grubu, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede gereksinim duyulan tıbbı malzeme konusunda sağlık kurumlarına ve çalışanlarına destek veriyor.

Firma, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığı ile hayata geçirilen Kocaeli Bilim Merkezi iş birliği ile siperlik maskelerin üretimine devam ediyor.

Sağlık sektörü çalışanları için başlatılan “3 Boyutlu Destek Hareketi” kapsamında harekete geçen firma, 3D yazıcılarıyla ürettiği siperli maskeleri sağlık kurumlarına gönderiyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hamle Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Murat Nuhoğlu, “Grup olarak salgın ile mücadelede Air 3D yazıcılar ile hastanelerde görev yapan sağlık personelinin yüz korumasını sağlamak üzere yüz siperliği üretiyoruz. 3D yazıcısı olan her vatandaşın vatandaşlık görevi bu…” ifadelerini kullandı. 

"YAKINDA DUYURACAĞIZ"

Bunun yanı sıra salgınla mücadelede Ar-Ge odaklı iki farklı projelerinin ve sosyal sorumluluk çalışmalarının olduğunu belirten Nuhoğlu, “Sosyal sorumluluk çalışmalarımızda, meslek liselerinde üretilebilecek koruyucu ürünler tasarlayarak proje önerisi olarak paylaşacağız. Örneğin hasta muayene kabini ve sisleme tüneli gibi.” dedi.

Nuhoğlu, Ar-Ge odaklı projeleriyle ilgili detayları da yakında duyuracakları bilgisini verdi.