Sektörde 50 yılı aşkın süredir hizmet veren Temsa için yeni yatırımların önü açıldı. Temsa’nın yönetimi, yurt içi ve yurt dışındaki ilgili otoritelerden alınan nihai onayların ardından Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığına geçti. Global alanda 50 milyar avro değerindeki varlığı yöneten PPF Group, ayrıca Skoda Transportation’ın da ana ortağı konumunda yer alıyor. Temsa, yeni ortalık yapısının ardından yeniden Türkiye’nin ekonomisine kazandırıldı. Temsa CEO görevine ise son olarak Kordsa’da görev yapan Tolga Kaan Doğancıoğlu getirildi. 

“TEMSA İÇİN ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİ YAPILDI” 

Sabancı Holding’ten gelen açıklamada konuyla ilgili değerlendirilmesine yer verilen Sabanco Holding Üst Yöneticisi Cenk Alper, “Temsa’yı yeniden Türk ekonomisine kazandırmanın gurunu yaşıyoruz” dedi. Alper konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Şirketimizi geçtiğimiz yıl yırt dışı menşeili bir yatırım fonuna satmıştık. Satış sonrasında şirketin finansal açıdan yaşadığı olumsuz gelişmeler nedeniyle Temsa’nın faaliyetleri durdurulmuştu. Biz hem doğduğumuz topraklar olan Adana’ya hem ülkemize hem de bu değerli markaya karşı olan sorumluluğumuzu üstlenerek bu sorunun çözümee ulaştırmak için kalıcı bir rol üstlendik” dedi. Temsa’ya yeni ufuklar açabilmek için önemli bir iş birliğine imza attıklarını belirten Alper, bu süreci başarıyla tamamladıklarından dolayı mutlu olduklarının da altını çizdi.  

“İNOVASYONA DAYALI BÜYÜME STRATEJİYLE HAREKET EDECEĞİZ”

Teknik rekabetin yoğun olarak yaşandığını belirten Alper, bu sektörlerin başında otomotivin geldiğini söyledi. Bu sebeple sadece kaliteli üretimle değil aynı zamanda inovasyona dayalı bir büyüme stratejisiyle hareket edeceklerini açıkladı. Alper, “Temsa bugüne kadar 66 ülkeye 12 binin üzerinde araç ihraç ediyordu. Şimdi ise dış pazarda daha başarılı olacağımıza inancımız tam. Skoda Transportation ile birlikte potansiyelini kullanabileceğine inanıyoruz. Özellikle toplum ulaşımda elektrikli araçlar geleceğin kaçınılmaz çözümü olacak. Biz de yeni yatırımlarla sürdürebilirlik konusunda örnek bir şirket olacağız” dedi. 

“TÜRKİYE PAZARI BÜYÜK BİR POTANSİTELE SAHİP”  

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan PPF Group Yatırım Direktörü ve Skoda Transportation Denetim Kurulu Başkanı Ladislav Chvatal, Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Chvatal görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “Temsa için gerçekleştirdiğimiz yatırım ile Türkiye pazarındaki faaliyetlerimize güç katacağız. PPF Group olarak finansal servislerden telekomünikasyona biyoteknolojiden gayrimenkule kadar birçok sektöre yatırım yapıyoruz. 2019 yılı sonu itibariyle global düzeyde 135 bin kişiye istihdam sağlayan bir kurumuz. Toplam varlığımız ise 49 milyar avro seviyelerinde. PPF, şehir içi ve raylı ulaşımda Avrupa’nın lider üreticisi olan Skoda Transportation’ın bilgi birikimi ve deneyimini bu yatırımla birlikte Türkiye’ye getiriyor. Skoda Transportation olarak yeşil enerji ürünlerine odaklanıyoruz. Bu noktada sadece araç teslimatları değil aynı zamanda müşteri filolarını uzun dönemli tüm servis işlemlerini de içinde barındıran karma çözümler sunuyoruz. Bu noktada Temsa’nın uzun vadeli hedeflerine ulaşması için Türkiye’deki toplu ulaşımın geleceğinde öncü bir rol oynamasına katkıda bulunacaktır" dedi. (AA)