Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi SUNUM, hayata geçireceği “Spin-SUNUM” projesiyle, nano-ölçekli teknolojilere dayalı yöntem ve süreç kullanan, ürün ve hizmet geliştiren start-up’lara destek verecek.

30 AĞUSTOS'A KADAR BAŞVURU YAPILACAK

Nano ölçekli teknolojileri bulunan start up firmalara yönelik olarak kurguladığı programla SUNUM, büyümeyi amaçlayan start-up’lardan 30 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru için talep toplayacak. 

Seçilen Start-up’lar kendi Ar-Ge altyapılarını oluşturmak için zaman ve kaynak harcamadan, mevcut olanakların desteği ile pazara daha hızlı ulaşma imkanına sahip olacak. 

Erken aşamalardaki “Derin teknoloji-Deep tech” girişimlerin, belirlenen hizmetlerle destekleneceği program çerçevesinde oluşturulan kurul, ilk aşamada bir ön eleme yapacak ve ardından seçeceği en fazla 20 start-up’ın “Pitching” sunumlarını değerlendirmeye alacak.

FİNALİSTLER 15 EKİM'DE AÇIKLANACAK

Finalistlerin 15 Ekim 2021 tarihinde açıklanacağı program kapsamında finalistlerden seçilecek 5 girişim SUNUM himayesine alınacak ve 1 yıl boyunca altyapıdan araştırmacılara erişime kadar birçok alanda destek alabilecek.

Himayeye alınacak start-up’lara derin teknolojilere yatırım yapan yatırımcılar ile tanışma fırsatı sunulurken, 1 yıl boyunca fikirlerini geliştirebilmek ve daha gelişmiş prototipler üreterek verilerini doğrulamak için de cihaz, laboratuvar gibi imkanlardan ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanabilecek. 

Ayrıca SUNUM İş ve Proje Geliştirme ekibi desteğiyle program araştırmacılarına erişebilecek ve iş birliği ile danışmanlık fırsatlarından da yararlanabilecek. İş Geliştirme ekibi desteği ile de ürün geliştirme, SUNUM İş Ekosistemine erişim, büyük firmalar ve KOBİ’ler ile eşleşme ve iş birliği olanağına da sahip olabilecek. 

BAŞARILI BULUNANLARA 2 YIL DAHA DESTEK 

TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu fonlarından yararlanmak için mentörlük de verilecek olan programda, start-up’ların görünürlüğünün artmasıyla beraber yatırımcı ve yeni ekip üyeleri bulabilme fırsatları yakalamaları da mümkün olacak.

Geçen bir yılın sonunda başarılı bulunan girişimler, 2 yıl daha bu hizmetlerden yararlanmaya devam edebilecek ve uygun görülenlere daha uzun soluklu iş birlikleri teklif edilebilecek.