Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, katıldığı bir programda Sabancı Holding’in sürdürülebilirlik hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sürdürülebilirliği, topluluğun amacı ve stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü belirten Alper, Geçen yıl salgın sürecinde, Topluluk vaadini “sürdürülebilir bir yaşam için öncü girişimlerle Türkiye ile dünyayı birleştiririz” olarak değiştirdiklerini söyledi.
Salgın sonrasında şekillenecek dünyayı anlamak için topluluk genelinde çok kapsamlı bir çalışma yaparak 5 yıllık bir strateji planı hazırladıklarına dikkat çeken Alper,  bu plan dahilinde, kendilerini Topluluk vaadine ulaştıracağına inandıkları 5 temel öncelik belirlediklerini ifade etti. Bu öncelikleri kapsamlı müşteri deneyimi sunmak, çevik küresel ve yerel ayak izi, sürdürülebilirliğe öncülük etmek, dijital ve malzeme teknolojilerinde liderlik ve insan ve işin geleceğine uyum olarak sıralayan Alper, bunlarla birlikte topluluk olarak 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma vaadinde bulunarak uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerini duyurduklarını aktardı.

GEREKİRSE DÜNYA ÇAPINDAKİ AĞLARA DAHİL OLACAKLAR

"Net sıfır emisyon" ve "sıfır atık" için ihtiyaç duyulan bazı çözümlerin henüz teknolojik olarak mümkün olmadığını vurgulayan Alper,  uzun bir yol haritası çizdiklerini ve bunu uygulamak istediklerini söyledi. Grup bünyesinde tüm grup aktivitelerini analiz ettiklerini ve her biri için farklı yol haritaları çizdiklerini belirten Alper, sıfır karbon salınımı doğrultusundaki bu hedeflerin ve aktivitelerinin bir kısmının şu anda net ama eğer gerekli çözüm dünyada mevcut değilse kendileri de gerekli çözümleri bulmak için dünya çapındaki ağlara dahil olacaklarını ifade etti. Alper, hedeflerinin yarısını 2030’a kadar gerçekleştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.