İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding'in gelirleri, 2019 yılında bir önceki seneye nazaran yüzde 10 oranında artarak 60 milyar TL şeklinde gerçekleşti.

Buna göre, gelirlerini geçen seneye nazaran yüzde 10 orannda artıran topluluğun konsolide satışları 60 milyar TL şeklinde gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, 2019 senesinin, stratejik yol haritalarında belirledikleri birçok adımı attıkları ve iş kollarında rekabetten ayrışarak büyüdükleri bir sene olduğuna dikkat çekerek, uzun vadeli bakış açılarıyla oluşturdukları disiplinli finansal yönetimin olumlu sonuçlarının bu döneme yansıdığını belirtti.

Kuvvetli operasyonel karlılık, etkin nakit yönetimi ve düşen borçluluk oranıyla seneyi güçlü finansal performansla tamamladıklarına dikkat çekenn Alper, "Güçlü finansal yönetim yaklaşımımızın yanı sıra çevre ve sürdürülebilirlik konusunda yenilenebilir kaynaklara yatırım başta olmak üzere, uzun vadeli bakış açımızın olumlu yansımalarını yaşadık. Var olduğumuz tüm sektörlerde teknoloji ve dijitalleşme odağımızla öncü olmayı sürdürdük ve büyümeyi yakaladık." şeklinde konuştu.

Cenk Alper, Akbank'ın 2019 senesinde  kuvvetli bilanço yapısını korumaya devam ederken, teknolojik trendler doğrultusunda dijital bankacılık alanında önemli yatırımlar yaptığını dikkat çekerek, şşöyle devam etti:

"Bu yıl ekonomimize 269 milyar TL kredi desteği sağladık. Enerji iş kolumuz, banka dışı portföyümüz içerisinde yine en yüksek değeri yarattı. Enerjisa Enerji'de dağıtım yatırımlarımızı sürdürdük. Enerjisa Üretim'de ise dengeli üretim portföyümüz ve etkin süreçlerimizin yarattığı olumlu sonuçları gördük. Enerjisa Üretim ayrıca Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları 2 (YEKA-2) ihalesinde 4 bölgenin ikisini, Aydın ve Çanakkale bölgelerini aldı. Böylece ihalede tahsise açılan 1000 megavatlık kapasitenin yarısını Enerjisa Üretim portföyüne katmış olduk. Sanayide katma değerli üretime odaklanarak, geleceğin iş kollarından kompozitte, dördüncü şirket satın almamızı Axiom Materials ile tamamladık. Böylece Kordsa, uzay ve sivil havacılık sektörünün önemli oyuncularının stratejik tedarikçisi haline geldi."

Türkiye'deki yatırımlarını da sürdürdüklerinin altını çizen Alper, "Kordsa İzmit fabrikasında yeni nesil üretim yapacak ek polyester iplik yatırımını bu yıl devreye aldık. Türkiye lastik pazarının lideri Brisa'yı lastik satan değil, mobilite çözümleri sağlayan bir şirket olarak konumlamaya başladığımız 2019 yılında, yenilikçi üretim çözümlerimizle büyük ilerlemeler kaydettik. 2018 yılında faaliyetine başlayan ve akıllı fabrika donanımına sahip Aksaray ve İzmit fabrikalarımızla sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak üretim gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.