İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding, 2020'nin ilk yarısında 2019'un aynı dönemine nazaran net karını yüzde 15 oranında artırarak 2,2 milyar liraya çıkardı.

Sabancı Holding tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, topluluk Ocak-Haziran döneminde 2,2 milyar liralık kar elde etti. Topluluğun konsolide satışları ise 27,4 milyar TL şekilnde tespit edildi.

Açıklamada verilere ilişkin görüşleri alınan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, söz konusu mali gerçekleşmelerin, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinin etkilerinin en sert hissedildiği bir dönemi kapsadığını8 anımsattı.

Senenni ilk çeyreğinde olduğu gibi, ikinci mali dönemde de finansal yönetimdeki başarılı sonuçların rakamlara yansımasından  ötürü memnun olduklarını belirten Alper, 2020 senesine sağlam bir bilanço yapısı, dengeli bir portföy ve düşen borçluluk seviyesiyle girdiklerini bildirdi.

Alper, sahip oldukları bu avantajların, zorlu pandemi sürecinin sağlam bir şekilde yönetilmesinin ana etmenleri arasında yer aldığını vurgulayarak "Finansal sonuçlarımızın da gösterdiği üzere, Kovid-19 sürecini de, sağlıklı bir mali yapıyla yönetmeyi sürdürüyoruz. Yılın geri kalan bölümünde de nakit yönetimi ve iş sürekliliği önceliğimizi koruyarak paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.