18 yıldır iç ve dış piyasa çalışmalarına devam eden RSM Elektrik, ihracat yaptığı ülke sayısını 30'a çıkarmayı hedefliyor.
2020 yılında salgın sürecine rağmen 22 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen RSM Elektrik İş Geliştirme Müdürü İlksen Mertöz, ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Yeni dönemde ise hedeflerini 30 ülkeye ihracat gerçekleştirmek olarak belirlediklerini ifade etti. RSM Elektrik’in kilogram başına ihracat fiyatının 10 dolar olduğunu belirten Mertöz, Elektrik, makine, klima, iş makineleri, savunma sanayii gibi sektörlere yönelik ürün geliştirdiklerini aktardı.
Pandeminin RSM Elektrik’te de bazı şeyleri değiştirdiğini ifade eden Mertöz, bu dönemde pandemi sebebiyle kendilerine gelen hijyenik ürün taleplerinin arttığını belirtti. Şirket olarak istihdam kalıcılığına çok önem verdiklerini vurgulayan Mertöz, uzun yıllardır hizmet ettikleri sektörde kadın istihdamına da çok önem verdiklerini belirtti.

E-TİCARETİ GELİŞTİRECEKLER

RSM Elektrik’te ihracat tarafının çok hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Mertöz, 2021’in 2020’de ektikleri tohumların filizlenme dönemi olduğunu söyledi. 2021’de yatırım anlamında birçok yeni alanda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Mertöz, Türkiye olarak e-ihracat konusunda Avrupa ortalamasının çok altında olduklarını söyledi. Grup bünyesine eklenen yeni şirketlerden bir tanesinin e-ticaret şirketi olduğunu dile getiren Mertöz, ilerleyen dönemlerde de farklı projelerinin olacağını ve e-ticareti çok geliştireceklerini belirtti.