Mayıs ayında Türkiye’nin 874. Ar-Ge merkezi olarak tescillenen Rözmaş Çelik Ar-Ge Merkezi, bünyesinde yer alan toplam 40 personeli ile çalışmalarını sürdürüyor. 

“OTOMOTİVDE AR-GE’SİZ AYAKTA KALMAK ZOR”

Firmanın Ar-Ge Merkezi Yöneticisi İlker Demir, zorlu rekabet koşullarında Ar-Ge yetenekleri ile ayakta kalabildiklerini belirterek, “Otomotiv sanayi firmaları maliyetlerini azaltmak adına satın aldığı parçaları, tasarımından onay testlerine kadar tüm aşamaları üretici firma tarafından üstlenilmesini talep etmektedir. Ar-Ge çalışması olmayan firmaların otomotiv sektöründe tutunması zorlaşmıştır.” dedi.

“DİSİPLİNE VE PROJE KÜLTÜRÜNE SAHİBİZ”

Otomotiv sektöründe çalışabilmenin zorunlu kıldığı disipline ve proje kültürüne sahip olduklarını dile getiren Demir, Ar-Ge çalışmalarını da bu kültür ile yürüttüklerini ifade etti.

Demir, merkezin kuruluş sürecini ise şöyle anlattı: “Ar-Ge merkezi kurma konusunda danışmanlık desteği de alarak çalışmalarımızı Mart ayında tamamladık ve başvurumuzu gerçekleştirdik. Süreç, iki aydan kısa sürede başarı ile sonuçlandı. Ar-Ge merkezi olmak için gerekli olan; fiziksel gereksinimler (altyapı) ve proje bazlı çalışma kültürüdür.”

250 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Rözmaş Çelik olarak, TÜBİTAK-TEYDEB projeleri gerçekleştirdiklerini ve üniversitelerle iş birliklerinin bulunduğunu kaydeden Demir, “Üniversitelerimizden biri ile kompozit ürün geliştirme, bir diğeri ile simülasyon yeteneklerimizin artırılmasına yönelik yürüttüğümüz projelerimiz bulunuyor. Yurt içi enstitü ve laboratuvarlarımızla da yeni yay çeliği kaliteleri geliştirilmesi gibi malzeme bazlı çalışmalar yürütüyoruz.” diye konuştu.

Yüzde 100 yerli firma olan ve bünyesinde 250 kişinin çalıştığı Rözmaş Çelik, 1997 yılından bu yana Türk otomotiv sanayine helisel yay ve viraj çubuğu tedarik ediyor.