CEM KARATAY -  Bu yıl 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek TEKNOFEST öncesinde roket yarışmaları Aksaray’da Tuz Gölü’nde başladı.

ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde düzenlenen Roket Yarışması’nda 516 takım arasından finale kalan 82 takım yarışıyor.

Roket atışlarının 13 Eylül’de tamamlanacağı yarışma alçak, orta ve yüksek irtifa kategorilerinde gerçekleştiriliyor ve yarışmaya lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri takımlar halinde katılıyor.

Türkiye’nin ilk Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’te heyecan yükselirken, roket yarışmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakan Varank, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’la birlikte yarışmaları seyretti.

Diğer yandan Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek TEKNOFEST’te; Roket Yarışması, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması, İHA Yarışmaları, Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışması, Robotaksi, Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması gibi yarışmalar yapılacak.