Dünyanın önde gelen  biyoteknoloji şirketlerinden olan Roche, global yardım projesi olan “Roche Çocuklar İçin Yürüyor” kapsamında çalışanları ile birlikte yürüyerek çocuk yardım kampanyalarına bağış toplamayı sürdürüyor. Türkiye organizasyonunun 2010 senesinde dahil olduğu bu inisiyatif, Roche’un sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk anlayışında da önemli bir yerde bulunuyor. 

Roche’un faaliyette bulunduğu topluluklarla sınırlı kalmayıp bunların dışına da ulaşan ve temel sosyal haklardan mahrum çocuklara daha aydınlık bir gelecek sağlama misyonunda bulunan proje, 15sene içerisinde artık geleneksel bir hale gelmiş durumda. 2003 yılında 3 şirket bölgesinden toplam 1300 çalışan ile başlayan sembolik yolculuk, bugüne kadar 164 farklı bölgeden 230 binin üzerinde çalışanı buluşturdu.

Roche çalışanlarının gün geçtikçe büyüyen gönüllü katkısı sayesinde şu ana kadar 18 milyon İsviçre frangının üzerinde bağış toplandı ve çocuklar için hayat bulan sağlık ve eğitim projelerinde değerlendirilmek amacıyla dünya genelinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bağışlandı. 

Roche Çocuklar İçin Yürüyor projesi, başladığı günden beri Malavi, Etiyopya ve Filipinler gibi gelişmekte olan ülkelerde çocuklara yönelik girişimlere yoğunlaşıyor. Olanakların kısıtlı olduğu bu bölgelerde eğitim altyapısına katkı sağlayrak geleceğin eğitimcilerini yetiştirerek, beceri kapasitesini geliştirerek, beslenme, sağlık, ve hijyen koşullarını ilerleterek sürdürülebilir değişimin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Roche Grubu bünyesinde Türkiye’de faaliyette bulunan Roche İlaç ve Roche Diagnostik çalışanlarını bu sene de yine ortak bir amaç etrafında bir araya getiren proje, gönüllülük esasına dayanıyor. Çalışanların bir ay süresince farklı aktivite ve kampanyalar vasıtasıyla topladıkları bağışlar ve şirketin bu tutara denk gelen kurumsal katkısının yarısı, dünya genelinde çocukların hayatlarını iyileştirmek amacıyla eğitim ve sağlık programlarına aktarılırken, diğer yarısıyla da Unicef Türkiye’nin “Tarım İşçisi Çocukları” ve “Kız ve Erkek Çocuklar Arasında Eşitlik” projelerine destek sağlanıyor.