Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ROBOGOP projesi çerçevesinde düzenlenen Robotik Kodlama ve Yazılım Şenliği’nde, 7-15 yaş arasındaki öğrenciler tasarladıkları robotları sergiledi.

Etkinlik kapsamında robotik kodlama, yazılım ve 3D tasarım eğitimini başarıyla tamamlayan 800 öğrenciye sertifikaları verildi.

Proje dahilinde daha önce 3 bin öğrenciye eğitim verilmişti.

HEDEF, MİLLİ TEKNOLOJİ ÜRETEN TOPLUM

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler yangın tehlikesine karşı uyaran ev sistemi, atsız fayton gibi tasarladıkları farklı özelliklere sahip robotları yarıştırdı.  

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin geleceğine yönelik yeni nesiller yetiştirmek amacıyla yola çıktıklarını, proje kapsamında üç yıl önce öğrencilere yazılım ve kodlama dersleri vermeye başladıklarını dile getirdi.

Usta, geleceği gençlerle biçimlendirmek, Türkiye’ye güç kazandırmak hedefiyle yerli yazılım, üretim ve imalatın yanı sıra yerli nesiller yetiştirmek üzere bir çalışma yapmak durumunda olduklarını söyledi. 

Gaziosmanpaşa Belediyesi ROBOGOP projesi ile toplum genelinde teknolojiye olan ilginin artırılması ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir toplum haline gelmesi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.