İSTANBUL (AA) - Renault Grubu, 2018 senesinde geleceğin mobilitesinin vizyonuna ait çerçeveyi belirleyen 3 farklı konsept modelinin tanıtımını yaptı.

Renault Grubu tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Avrupa elektrikli araç pazarının lideri Renault Grubu, insanların yaşamını kolay hal getiren mobilite kavramının ana hatlarını belirliyor.

Renault Grubu, yeni ve herkes için sürdürülebilir mobilite çağına hazırlık maksadıyka sektör dönüşümünde kilit konumda bulunan 4 stratejik inovasyon alanı (elektrikli mobilite, internet bağlantılı mobilite, otonom mobilite ve yeni mobilite hizmetlerinin geliştirilmesi) üzerine çalışmalarına devam ediyor.

Geliştirilmekte olan araçlar, filo yönetimi, mobilite platformu ve müşteri uygulamaları da dahil olmak üzere mevcut tüm değer zincirinin büyütülmesi amacıyla çalışmalarına devam eden Renault Grubu, tüm bu içeriğin tanıtımını VivaTech Fuarı'nda yapıyor.

Renault Grubu ile Transdev Grubu, IRT SystemX, VEDECOM Enstitüsü ve Paris-Saclay Üniversitesi tarafından 15 Mayıs tarihinde tanıtımı yapılan Paris-Saclay Autonomous Lab projesi, otonom araçlar, takip sistemi, internet bağlantılı altyapı ve müşteri uygulamalarınıbünyesinde barındıran geniş ölçekli bir otonom taşıma sistemini test etmekte.

Yapılan denemlerle beraber otonom mobilite hizmetlerinin ölçeğini genişletmeye yönelik gerekliliklerin belirlenmesi amaçlanıyor.

Renault Grubu, proje bünyesinde Paris-Scalay şehir kampüsünde elektrikli ve otonom Renault ZOE Cab prototip araçlarla hizmet sunacak

Trafik akışını engellemeyecek bu sistemle, bir çok toplama ve indirme noktası olacak şekilde geliştiriliyor. Bu noktalar, 300 metreyi aşmayacak şekilde kampüsün en yoğun alanlarının çevresine yerleştiriliyor.