Polisan Kansai Boya Ar-Ge departmanının, firmanın kuruluşu olan 1985 yılından bu yana hizmet sunduğunu belirten Özdemir, hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için ürün, hizmet ve üretim yöntemlerinin devamlı yenilenmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi gerektiğine inandıklarını, bu nedenle Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini ve her zaman desteklediklerini dile getirdi.

Özdemir, “Rekabette en önemli faktörlerden biri Ar-Ge stratejisidir. Kuruluşumuzdan beri sürdürdüğümüz Ar-Ge stratejimizin altında çevreye saygılı ve tüketici konforunu hedefleyen, tüketicinin bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayan, standartlara uyumlu, rekabette fark yaratan ve tüm bunların yanı sıra müşterilerin ödediği paraya değer ürünler üretebilmek yatıyor.” dedi. 

TÜRKAK’TAN AKREDİTASYON BELGESİ ALDI

Polisan Kansai Boya’nın 30 yıldır kimyasal test ve kalite ölçümlerini yapan Temel Araştırmalar Laboratuvarı’nın Ekim 2016’da Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ile Karşılıklı Tanıma Anlaşması bulunan TÜRKAK’tan “Uluslararası Geçerlilik” akreditasyon belgesi aldığını vurgulayan Özdemir, “Her geçen yıl akredite test sayısını arttıran Temel Araştırma Laboratuvarı, toplam 20 testten akredite olmuştur. Hedefimiz ise, her sene en az beş yeni testten akredite olmaktır.” diye konuştu. 

Polisan Kansai Boya’nın 4 Haziran 2014 tarihinde bakanlık tarafından 157. Ar-Ge merkezi olarak onaylandığını söyleyen Özdemir, merkez ile ilgili şu bilgileri verdi: “Toplam 63 kişinin çalıştığı Ar-Ge merkezimizde; üç doktoralı, 12 yüksek lisanslı, yedi lisans mezunu olmak üzere 22 kimyager ve kimya mühendisi, 27 M.Y.O. mezunu olmak üzere 41 teknisyen çalışanımız görev alıyor. Merkezimizde, Dekoratif Boya, Sanayi, Mobilya ve Deniz boyaları Ar-Ge laboratuvarları, Temel Araştırmalar laboratuvarları, Renk, Mix Sistem ve Bağlayıcı laboratuvarları mevcuttur.” 

“MÜŞTERİLERİMİZE ÇÖZÜM ORTAKLIĞI SAĞLIYORUZ”

Özdemir, Polisan Kansai Boya’nın gelişiminde ve rekabet karşısında üstünlük sağlayabilmesinin temelinde Ar-Ge’ye verdiği önemin yanı sıra deneyimli, alanında uzman ve bilgi birikime sahip ekibinin olduğunu ifade ederek, “Ar-Ge merkezi, profesyonel bakış açısı ile müşterilerden gelen tüm projeleri aynı ciddiyetle sahiplenmekte, müşteri ihtiyacını doğru şekilde tespit ederek, beklentileri karşılayacak en doğru ürünleri, en kısa sürede müşterilerin hizmetine sunmaktadır. Ayrıca müşterilerinin her türlü teknik sorununa anında cevap vererek, çözüm ortaklığı da sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

İNOVATİF, ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞINA DUYARLI ÜRÜNLER

Polisan Kansai Boya Ar-Ge Merkezi’nin boya sektörüne yön veren, Türk toplum ve ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunan sürdürülebilir, çevreci ve inovatif ürünler tasarladığını kaydeden Özdemir, “Türkiye’de ve dünyada ilk defa geliştirilen inovatif ürünlerimiz ile müşterilerimize yüksek katma değerli ürünler sunuyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’de ilk olan X1 Anti Aging Kokusuz Parlak, Elegans Yarı Mat İç Cephe Boyası ve Su bazlı Panel Kapı Boyası gibi ürünlerimizi sayabiliriz.” dedi.

Ar-Ge merkezlerinin faaliyet alanlarını dekoratif boyalar, endüstriyel boyalar, mobilya ve deniz boyaları olmak üzere su ve solvent bazlı son kat boyalar, vernikler, astar ve macunlar olarak açıklayan Özdemir, Ar-Ge merkezlerinin ana fonksiyonları ise; yeni ürün tasarımları, mevcut ürünlerin geliştirilmesi, proses iyileştirme çalışmaları, verimlilik arttırma çalışmaları, fikri hakların korunması ve test ve yöntem geliştirme çalışmaları olduğunu kaydetti. 

Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Polisan Holding’in 50 yılı aşkın kimya deneyiminden güç alan Polisan Kansai Boya Ar-Ge Merkezi; ülke ekonomisi ve boya sektörüne katkı sağlayan, tüketicinin kültürel renkliliğini içselleştirmiş, inovatif, fonksiyonel, çok amaçlı, sürdürülebilirlik ilkesinden taviz vermeyen, çevre ve insan sağlığına duyarlı, tüketicilerine koleksiyonlarıyla ilham, işlevselliği ile kalite sunan çözüm ve ürünler üzerinde çalışmaktadır. Ar-Ge merkezimizin ana stratejileri; yapılan çalışmalar paralelinde yöntem, teknik ve teknolojik yenilikleri yakından takip etmek, sağlanan desteklerden elde edilen kazanımları daha zengin Ar-Ge altyapıları için kaynak olarak kullanmak, bilgi iletişim ağını kullanarak Ar-Ge çalışmalarını dünyadaki teknolojiler ile birleştirmektir.”