“Türkiye kendi İHA’larını yapan dünyada 5. ülke durumuna geldi.” diyen Koyuncu, yerli üretimin Türkiye’ye katkısından ve Kamikaze Drone’lardan da bahsediyor.

“Ar-Ge artık binalarda değil beyinlerde yapılıyor.” diyerek, işletmelerin Ar-Ge’ye vermeleri gereken öneme vurgu yaman Koyuncu,  gelişen teknolojiyi takip etmenin en iyi yolunun Ar-Ge olduğunu söyledi.

“Ülke olarak teknoloji politikası oluşturmamız gerekiyor.” diyen İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Uçak Mühendisliği Bölümü Doktora Öğretim Üyesi Emre Koyuncu, sözlerini “Endüstrinin kendi başına ar-ge ve ür-ge yapıp, para akışını düzgün sağlayıp bir de teknoloji konusunda atılımlar yapmasını beklemek, onlara büyük haksızlık olur.” şeklinde sürdürdü.

Teknoloji konusunda Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan Koyuncu, “Tıpkı toprak gibi geliştirdiğiniz teknolojiyi de kutsal olarak görmeliyiz.” dedi.


ST Endüstri Radyo’da sunucumuz Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayanİstanbul Teknik Üniversitesi'nde Uçak Mühendisliği Bölümü Doktora Öğretim Üyesi Emre Koyuncu'nun konuk olduğu programı yakın zamanda http://radyo.stendustri.com.tr/podcast/ adresini ziyaret ederek dinleyebilirsiniz.

Endüstri 4.0 ve Robot Yatırımları Zirveleri bugün sona eriyor.