ANKARA (AA) - OSTİM Teknik Üniversitesi (OTÜ) ile Posta ile Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT) arasında iş birliğine dair bir protokol gerçekleştirildi.

PTT Genel Müdürü olan Kenan Bozgeyik, OSTİM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreni sırasında yaptığı konuşmasında,  yerlilik ve millilik konusundaki hedeflerin bir an önce gerçekleştirebilmesi için uğraştıklarını dile getirdi.

Kurulduğu günden bugüne değin PTT'nin ülkesine hizmet ettiğini ifade eden Bozgeyik, göreve geldiği zamanda kullanılan Kargomat'ların yurt dışından getirildiğini ve çalışmadığını gördüklerinde de söz konusu ürünün OSTİM'de yerli imkanlarla üretilmesini gerçekleştirdiklerini söyledi. 

PTT'nin yanlızca posta getirip götüren bir kuruluş olmadığını hatırlatan Bozgeyik,  insanların hayatını kolaylaştıran PTT'nin, OSTİM'deki çalışanların, burada okuyan öğrencilerin ise OSTİM Teknik Üniversitemizdeki öğretim görevlilerinin hayatlarını kolaylaştıracağını dile getirdi.

OTÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek  ise konuyla ilgili olarak  PTT'nin yerli kaynakları, akılları ve stratejileri önemseyen bir kuruluş olduğuna değinerek,  yerli imkanlarla üretilen PTT Kargomat'ların OSTİM'den alınması ve üst düzey yöneticilerce tercih edilmesinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Yapılan konuşmaların ardından, Bozgeyik ile Yülek tarafından imzalanan protokol kapsamında, üniversitenin öğrencileri ile çalışanlarının PTT'nin hizmetlerinden ayrıcalıklı olarak yararlanması mümkün olacak.