Turkishtime Dergisi’nin “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri” araştırması 2017 yılı sonuçlarına göre Prysmian Kablo sektörünün en çok yatırım yapan şirketi unvanını kazandı.

Prysmian Group’un bünyesinde faaliyet gösteren Prysmian Kablo, Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan 250 firma içerisinde kendi sektöründe birinci olurken, birinciliği 2017’de gerçekleştirdiği 4 milyon 949 bin 232 TL’lik yatırım ile elde etti.

Söz konusu araştırmanın sonuçlarında, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yıllık olarak açıklanan “TİM 1000 – İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırmasındaki verilerin yanı sıra Borsa İstanbul’a kote olan firmaların yıl sonu bilanço bilgileri baz alındı.

SEKTÖRÜNÜN EN GENİŞ ALTYAPISINA SAHİP AR-GE MERKEZİ

Prysmian Kablo Ar-Ge Müdürü Zekeriya Şirin, Mudanya’da bulunan Ar-Ge merkezlerinin gerek tasarım gerek yenilik gerekse ürün gelişme altyapısı açısından sektörde fark yarattığını dile getirerek, alanında yetkin 35 kişilik bir ekip ile performansın, verimliliğin ve güvenliğin öne çıktığı yenilikçi çözümler ürettiklerini vurguladı.

Şirin, Merkez bünyesinde geliştirdikleri ürünler arasında Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne (CPR) elverişli yangın güvenliği temin eden enerji ve haberleşme kabloları ile Firetuff adını taşıyan yangına dayanıklı fiber optik kablolar bulunduğunu kaydetti.

Gelecek dönemde yatırımlarını son sürat sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Şirin, 2018’de solar kablo, Rolling Stock, özel demiryolu kabloları, OGP sektörü için Enstrümantasyon kabloları, Minitüp fiber optik kabloları gibi çeşitli alanlarda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.