Alarm sektöründe faaliyet gösteren, iş yeri güvenliğinde alarm ve kamera sistemleri alanında hizmet veren Prosegur, gece görüş imkanı sağlayan görüntülü hareket dedektörünü piyasaya sundu. 

Hırsızlık olaylarına karşı iş yerlerinin yanı sıra evlerde de güvenliğin sağlanmasında alarm sistemlerinin yetersiz kaldığı günümüzde, dedektörün önemli bir görev görmesi bekleniyor. 

PROSEGUR’UN DEDEKTÖRÜ, UPS İLE 72 SAAT KESİNTİSİZ KAYIT YAPIYOR

Prosegur’un görüntülü hareket dedektörü, hareketi algıladığında anında görüntü kaydına geçiyor. Dedektör, elektrik ve internet kesintisi olsa dahi UPS sistemi sayesinde 72 saat süre ile kesintisiz kayda devam ediyor. 

Kablosuz özelliğe sahip dedektör, şüpheli hareketi algıladığı esnada video kaydı yapmaya başlıyor ve vakit kaybetmeden Prosegur Alarm Merkezi’nin yanı sıra kullanıcıya durumu bildiriyor. Dedektör, asılsız ihbarlar ile gerek kullanıcının telaşlanmasını gerekse emniyet güçlerinin gereksiz yere meşgul edilmesini önlüyor. 

MOBİL UYGULAMA İLE GÖRÜNTÜ ALMA İMKANI

Gece ve gündüz aynı yüksek kalitede görüntü kaydı alabilen Prosegur’un dedektörü, ayrıca kullanıcıların istediklerinde cep telefonları aracılığıyla görüntü almalarına imkan sağlıyor.
 
Prosegur Türkiye Pazarlama Müdürü Eser Baykuş, alarm hizmetinin iş yeri ve çalışanların güvenliği açısından önemli olduğuna vurgu yaparak, iş yeri sahibi olan müşterilerinin profillerini inceledikleri zaman zaruri ihtiyacın görüntülü güvenlik sistemleri olduğunu belirtti.

Olası vakaların tespiti amacıyla görüntülü hareket dedektörünün büyük etkisi olduğunu ve bunun asılsız alarmların önüne geçtiğini dile getiren Baykuş, dünyada iş yeri güvenliği konusunda en fazla rağbet gören ve sonuç elde edilen uygulamalardan birinin görüntülü hareket dedektörleri olduğunu söyledi.