Yıldız Holding iştiraklerinden Gözde Girişim çatısı altında faaliyet gösteren Propak Ambalaj’ın Constantia Flexibles’a satışı için anlaşma imzalandı.
Gözde Girişim'den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Propak Ambalaj’ın toplam sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden paylarının satışı için Constantia Flexibles ile 120 milyon Euro işletme değeri üzerinden satış anlaşması imzalandı. Yasal onayların alınmasıyla birlikte devir tarihinde hesaplanacak hisse bedeli üzerinden satış tamamlanacak. 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü, Yıldız Holding’de ana faaliyet alanları olan gıda ve perakendeye odaklanmaya devam ederken, girişim sermayesi şirketleri Gözde Girişim aracılığıyla da potansiyel gördükleri alanlara yatırım yaptıklarını belirtti. 

PROPAK GLOBAL BİR OYUNCU OLACAK

Bünyelerine kattıkları şirketleri güçlü Ar-Ge, inovasyon, üretim ve dağıtım kapasiteleri sayesinde geliştiriyor ve kârlı yatırımlara dönüştürdüklerini ifade eden Tütüncü, Propak Ambalaj’ın da bu anlamda çok önemli bir örnek sergilediğini söyledi. Özellikle Gözde Girişim’in bünyesine katılmasından itibaren kayda değer bir büyüme gösteren Propak şu anda 300 milyon metrekare flexo, 236 milyon metrekare rotogravür üretim kapasitesine sahip olduğunu aktaran Tütüncü, 2017 yılında satın aldıkları Propak Ambalaj’ı bugün daha da verimli ve kârlı bir şirket olarak Constantia Flexibles’a devretmek üzere ilk adımı atmış bulunduklarını söyledi.  Tütüncü, Propak Ambalaj’ın esnek ambalaj sektöründe dünyanın en büyük 3’üncü şirketi olan Constantia Flexibles bünyesinde tam anlamıyla global bir oyuncu olacağını da sözlerine ekledi.